Receptek az Aviko Food Service-től

  • Tükörtojás Aviko édesburgonyás rusztikus lecsóval

Tex Mex tojás - Aviko Food Service

Tex Mex tojás - Aviko Food Service Elkészítés 1. Egy nagy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a hagymát és paprikát, majd pirítsuk míg megpuhul. Keverjük bele a fokhagymát, chipotle krémet és kevergetve főzzük még egy percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, törjük össze az egész, vagy nagyobb darabokat és pároljuk 10 percig, míg enyhén besűrűsödik. Keverjük bele az édesburgonyát és főzzük tovább 3-4 percig, míg felforr. Fűszerezzük sóval és borssal. 2. Formáljunk 4 kisebb üreget a szószba és óvatosan üssünk egy-egy tojást mindegyikbe. Fedjük le az edényt, tartsuk a hőfokot alacsonyan és főzzük további 5-6 percig, míg a fehérje már megkeményedik és a sárgája még folyékony marad. Tálaljuk a petrezselyemmel megszórva és helyezzük mellé a joghurtot.

Elkészítés

1. Egy nagy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a hagymát és paprikát, majd pirítsuk míg megpuhul. Keverjük bele a fokhagymát, chipotle krémet és kevergetve főzzük még egy percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, törjük össze az egész, vagy nagyobb darabokat és pároljuk 10 percig, míg enyhén besűrűsödik. Keverjük bele az édesburgonyát és főzzük tovább 3-4 percig, míg felforr. Fűszerezzük sóval és borssal.  

2. Formáljunk  4 kisebb üreget a szószba és óvatosan üssünk egy-egy tojást mindegyikbe. Fedjük le az edényt, tartsuk a hőfokot alacsonyan és főzzük további 5-6 percig, míg a fehérje már megkeményedik és a sárgája még folyékony marad. Tálaljuk a petrezselyemmel megszórva és helyezzük mellé a joghurtot.