Tavaszi zöldséges bárányragu mini rösztivel - Aviko Food Service
Tavaszi zöldséges bárányragu mini rösztivel - Aviko Food Service
A bárányt felkockázzuk és kevés zsiradékon erősen megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockázott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, kevés babérlevelet, fokhagymát adunk hozzá. Felöntjük vörösborral. Ráteszünk egy szál kakukkfüvet és egy szál rozmaringot. Sütőben puhára sütjük. A sütőből kivéve a húst kiszedjük és melegen tartjuk. A szaftot beforraljuk, hozzáadjuk a hideg vajat, ízlés szerint cukrot és balzsamecetet. Közben a zöldségeket gőzben megpároljuk, a rösztit
a javaslat szerint elkészítjük. A húst tányérra rendezzük, meglocsoljuk a mártással. Tetejére szórjuk a párolt zöldségeket és a rösztit. Megszórjuk friss tárkonylevéllel.
Hozzávalók
- Báránycomb kg 0,6
- Vörösbor liter 0,3
- Só, bors, babérlevél,
- fokhagyma, kakukkfű, rozmaring ízlés szerint
- Vöröshagyma kg 0,1
- Bébirépa kg 0,05
- Cukkini kg 0,05
- Póréhagyma kg 0,05
- Lóbab kg 0,05
- Zöldborsó kg 0,05
- Étolaj, kevés vaj ízlés szerint
- Friss tárkony, kristálycukor,
- balzsamecet ízlés szerint
- Mini
röszti kg 0,15
Elkészítés
A bárányt felkockázzuk és kevés zsiradékon erősen megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kockázott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, kevés
babérlevelet, fokhagymát adunk hozzá. Felöntjük vörösborral.
Ráteszünk egy szál kakukkfüvet és egy szál rozmaringot. Sütőben
puhára sütjük. A sütőből kivéve a húst kiszedjük és melegen
tartjuk. A szaftot beforraljuk, hozzáadjuk a hideg vajat, ízlés
szerint cukrot és balzsamecetet. Közben a zöldségeket gőzben
megpároljuk, a rösztit
a javaslat szerint elkészítjük. A húst tányérra rendezzük,
meglocsoljuk a mártással. Tetejére szórjuk a párolt zöldségeket és
a rösztit. Megszórjuk friss tárkonylevéllel.