spring_calamari_on_hashbrown

Tavaszi tintahal röszti talléron

Hozzávalók

  • 8 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
  • 4 tintahal
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb salottahagyma
  • 2 teáskanál sherry ecet
  • 1 avokádó
  • 1 evőkanál snidlingvirág
  • (mini) bazsalikom
aviko_roszti_tallerok_sutobe_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

  1. Tisztítsd meg a tintahalakat. Felezd el a testüket hosszában, majd irdald be rombuszmintában. Kend meg 1 evőkanál olívaolajjal, és szórd meg sóval, borssal.
  2. Keverj öntetet a citromléből, a mustárból és a maradék 5 evőkanál olívaolajból. Ízesítsd sóval és borssal.
  3. Vágd a paradicsomot apró kockákra. Aprítsd finomra a salottát. Keverd össze a paradicsomot és a salottát a sherry ecettel. Ízesítsd sóval és borssal. Szeleteld vékonyra az avokádót.
  4. Készítsd el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint. Grillezd a tintahalakat 6 percig, amíg szépen megpirulnak és éppen átsülnek.
  5. Helyezd a röszti tallérokat 4 tányérra. Oszd el rajtuk a paradicsomot, a salottát és az avokádót. Tedd rájuk a tintahalakat, és locsold meg a citromos öntettel. Díszítsd snidlingvirággal és (mini) bazsalikommal.

Változat tipp: Tálald a ropogós röszti tallérokat grillezett fésűkagylóval, tonhallal vagy lazacfilével. Tipp: A tintahal bevagdosásával a hús a grillezés során szépen felkunkorodik, ami nemcsak ünnepi megjelenést kölcsönöz az ételnek, hanem még különlegesebb élményt nyújt a tálaláskor.