
Tavaszi tintahal röszti talléron
Hozzávalók
- 8 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
- 4 tintahal
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál mustár
- 1 paradicsom
- 1 kisebb salottahagyma
- 2 teáskanál sherry ecet
- 1 avokádó
- 1 evőkanál snidlingvirág
- (mini) bazsalikom
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
- Tisztítsd meg a tintahalakat. Felezd el a testüket hosszában, majd irdald be rombuszmintában. Kend meg 1 evőkanál olívaolajjal, és szórd meg sóval, borssal.
- Keverj öntetet a citromléből, a mustárból és a maradék 5 evőkanál olívaolajból. Ízesítsd sóval és borssal.
- Vágd a paradicsomot apró kockákra. Aprítsd finomra a salottát. Keverd össze a paradicsomot és a salottát a sherry ecettel. Ízesítsd sóval és borssal. Szeleteld vékonyra az avokádót.
- Készítsd el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint. Grillezd a tintahalakat 6 percig, amíg szépen megpirulnak és éppen átsülnek.
- Helyezd a röszti tallérokat 4 tányérra. Oszd el rajtuk a paradicsomot, a salottát és az avokádót. Tedd rájuk a tintahalakat, és locsold meg a citromos öntettel. Díszítsd snidlingvirággal és (mini) bazsalikommal.
Változat tipp: Tálald a ropogós röszti tallérokat grillezett fésűkagylóval, tonhallal vagy lazacfilével. Tipp: A tintahal bevagdosásával a hús a grillezés során szépen felkunkorodik, ami nemcsak ünnepi megjelenést kölcsönöz az ételnek, hanem még különlegesebb élményt nyújt a tálaláskor.