
Tatár a Föld ízeivel
Hozzávalók
- 2 db Aviko One-for-all Gratin "Mentes" burgonyagratin
- 1 zöld paprika
- 1 kis cukkini
- 1 újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 g szobahőmérsékletű vaj
- 2 padlizsán
- 6 evőkanál olívaolaj
- 6 szál bimi (brokkolifajta)
- 1 pak choi
- 2 Ramallet paradicsom
- 1 piros paprika
- 3 evőkanál görög joghurt
- 2 evőkanál aprított friss fűszernövény (menta, bazsalikom és/vagy snidling)
- 1 citrom
- Kerti zsázsa
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 45 perc
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Vágd a paprikát és a cukkinit kis kockákra. Készítsd el a krémet úgy, hogy a burgonyagratint a turmixgépben pürésíted a felkockázott paprika és cukkini felével, az újhagymával és 1 gerezd fokhagymával.
- Add hozzá a megpuhult vajat, és melegítsd egy serpenyőben, alacsony hőfokon 8-10 percig. Ízesítsd sóval és borssal.
- Vágd a padlizsánokat hosszában, a száruk felől lefelé, mindegyiket 6 szeletre, de a tetejénél hagyd egyben.
- Helyezd a padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsire, és locsold meg 2 evőkanál olívaolajjal. Süsd a sütőben kb. 20 percig.
- Vágd a bimi szárát apró kockákra, a fejeket hagyd egyben. Aprítsd fel a pak choit, a paradicsomot és a piros paprikát is.
- Turmixold össze a bimi kockákat a joghurttal, 2 evőkanál olívaolajjal, az aprított fűszernövényekkel és 1 gerezd fokhagymával. Ízesítsd a bimi-mártást citromlével, sóval és borssal ízlés szerint.
- Hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat a grillrácson vagy egy serpenyőben a tatárhoz. Pirítsd meg benne a maradék paprikát és cukkinit a pak choi-al, a piros paprikával és a bimi-mártással 4 percig, amíg a zöldségek roppanósra (al dente) nem puhulnak. Süsd külön a bimi fejeket is, amíg al dente állagúak lesznek.
- Add a felkockázott paradicsomot a tatárhoz, és vedd le a tűzről, hogy a paradicsom friss ízt adjon az ételnek. Ízesítsd sóval és borssal.
- Rendezd a padlizsánokat legyező alakban 2 vagy 4 tálalódeszkán. Halmozd rá a krémet és a tatárt. Díszítsd a bimi fejekkel és a kerti zsázsával.
Tipp: Ne főzd túl a tatárhoz készített zöldségeket, hogy megőrizzék roppanós állagukat.