tartare_de_la_tierra

Tatár a Föld ízeivel

Hozzávalók

  • 2 db Aviko One-for-all Gratin "Mentes" burgonyagratin
  • 1 zöld paprika
  • 1 kis cukkini
  • 1 újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 g szobahőmérsékletű vaj
  • 2 padlizsán
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 6 szál bimi (brokkolifajta)
  • 1 pak choi
  • 2 Ramallet paradicsom
  • 1 piros paprika
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • 2 evőkanál aprított friss fűszernövény (menta, bazsalikom és/vagy snidling)
  • 1 citrom
  • Kerti zsázsa
aviko-one-for-all-burgonyagratin

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 45 perc

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Vágd a paprikát és a cukkinit kis kockákra. Készítsd el a krémet úgy, hogy a burgonyagratint a turmixgépben pürésíted a felkockázott paprika és cukkini felével, az újhagymával és 1 gerezd fokhagymával.
  2. Add hozzá a megpuhult vajat, és melegítsd egy serpenyőben, alacsony hőfokon 8-10 percig. Ízesítsd sóval és borssal.
  3. Vágd a padlizsánokat hosszában, a száruk felől lefelé, mindegyiket 6 szeletre, de a tetejénél hagyd egyben.
  4. Helyezd a padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsire, és locsold meg 2 evőkanál olívaolajjal. Süsd a sütőben kb. 20 percig.
  5. Vágd a bimi szárát apró kockákra, a fejeket hagyd egyben. Aprítsd fel a pak choit, a paradicsomot és a piros paprikát is.
  6. Turmixold össze a bimi kockákat a joghurttal, 2 evőkanál olívaolajjal, az aprított fűszernövényekkel és 1 gerezd fokhagymával. Ízesítsd a bimi-mártást citromlével, sóval és borssal ízlés szerint.
  7. Hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat a grillrácson vagy egy serpenyőben a tatárhoz. Pirítsd meg benne a maradék paprikát és cukkinit a pak choi-al, a piros paprikával és a bimi-mártással 4 percig, amíg a zöldségek roppanósra (al dente) nem puhulnak. Süsd külön a bimi fejeket is, amíg al dente állagúak lesznek.
  8. Add a felkockázott paradicsomot a tatárhoz, és vedd le a tűzről, hogy a paradicsom friss ízt adjon az ételnek. Ízesítsd sóval és borssal.
  9. Rendezd a padlizsánokat legyező alakban 2 vagy 4 tálalódeszkán. Halmozd rá a krémet és a tatárt. Díszítsd a bimi fejekkel és a kerti zsázsával.

Tipp: Ne főzd túl a tatárhoz készített zöldségeket, hogy megőrizzék roppanós állagukat.