Szarvasgombás gratin duxelles-el
HOZZÁVALÓK
- 4 Aviko Gratins Cream & Cheese Sajtos-tejszínes burgonyagratin
- 3 evőkanál szarvasgombás tapenade
- 150 g gomba
- 25 g vaj
- 1 gyöngyhagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 3 evőkanál tejszín
- 4 szál petrezselyem, apróra vágva
Felhasznált termékek
ELKÉSZÍTÉS MÓDJA
- Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Helyezzük a gratinokat egy sütőlapra, és kanalazzuk a tetejükre a szarvasgombás tapenade-ot. Süssük a gratinokat az előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnára pirulnak és átsülnek.
- Töröljük szárazra a gombát és aprítsuk fel pici darabokra. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben majd pirítsuk benne a gyöngyhagymát és a fokhagymát 2 percig.
- Adjuk hozzá a gombát, és süssük 5 percig. Majd a tejszínt is, és hagyjuk a tűzön még 1-2 percig. Keverjük össze a gombakeveréket a petrezselyemmel és ízlés szerinti sóval és a borssal ("duxelles").
- Helyezzük a gratinokat egy tálra, és kanalazzuk a duxelles-t szép csepp alakban a tetejükre.
Tipp: Nagyon finom steak-kel vagy rántott borjúszelettel és friss zöld salátával.