szarvasgombas-gratin-duxelles-el

Szarvasgombás gratin duxelles-el

HOZZÁVALÓK

aviko_sajtos-tejszines_burgonyagratin_talalva

ELKÉSZÍTÉS MÓDJA

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Helyezzük a gratinokat egy sütőlapra, és kanalazzuk a tetejükre a szarvasgombás tapenade-ot. Süssük a gratinokat az előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnára pirulnak és átsülnek.
  2. Töröljük szárazra a gombát és aprítsuk fel pici darabokra. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben majd pirítsuk benne a gyöngyhagymát és a fokhagymát 2 percig.
  3. Adjuk hozzá a gombát, és süssük 5 percig. Majd a tejszínt is, és hagyjuk a tűzön még 1-2 percig. Keverjük össze a gombakeveréket a petrezselyemmel és ízlés szerinti sóval és a borssal ("duxelles").
  4. Helyezzük a gratinokat egy tálra, és kanalazzuk a duxelles-t szép csepp alakban a tetejükre.

Tipp: Nagyon finom steak-kel vagy rántott borjúszelettel és friss zöld salátával.