a_walk_in_the_garden

Séta a kertben

Hozzávalók

  • 400 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
  • 400 g sütőtök kockákra vágva
  • 11 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 citrom
  • 2 kisebb, világoszöld cukkini
  • 200 g koktélparadicsom
  • 1 hagyma
  • 75 g zöldbab
  • 1 piros paprika
  • 1 pak choi
  • 4 articsókaszív
  • 6 sárgabarack
  • 1 gránátalma
  • 3 teáskanál hámozott, sós pisztácia
  • 4 evőkanál friss, fejtett zöldborsó
  • 2 evőkanál olívabogyó
  • 3-4 ág kapor
aviko_hazias_burgonyapure_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 20 perc – Sütés: 20 perc

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Forgasd össze a sütőtök-kockákat a tepsiben 2 evőkanál olívaolajjal. Süsd a sütőben 20 percig, amíg megpuhulnak és teljesen átsülnek.
  2. Mosd meg alaposan a citromot. Reszeld le a gyümölcs sárga héját, majd facsard ki a levét. Keverd össze a citromhéjat és a levet 6 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal ízlés szerint.
  3. Vágd fel a cukkinit hosszában 5 szép csíkra. Pácold a cukkinicsíkokat a citromos marinád felében.
  4. Felezd el a paradicsomokat, és pácold őket a citromos marinád másik felében.
  5. Vágd a hagymát vékony cikkekre. Tisztítsd meg a zöldbabot, majd darabold fel. A piros paprikából távolítsd el a magokat, és vágd vékony karikákra. A pak choit aprítsd durvára. Az articsókaszíveket is vágd vékony cikkekre.
  6. Felezd el a sárgabarackokat. Szedd ki a gránátalma magjait. Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a pisztáciát, és ha szeretnéd, aprítsd durvára.
  7. Készítsd el a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint.
  8. Keverd össze a hagymát, a zöldbabot, a pak choit, az articsókát, a paradicsom felét és a sárgabarackot a maradék 3 evőkanál olívaolajjal. Grillezd őket grillrácson vagy grillserpenyőben, amíg al dente állagúak nem lesznek, és szép rácsos mintát nem kapnak.
  9. Pürésítsd a sült sütőtököt a burgonyapürével a turmixgépben. Ízesítsd sóval és borssal. Kanalazd a sütőtökpürét 4 tányérra.
  10. Oszd el a sült zöldségeket a pürén. Tekerd fel a cukkinicsíkokat, és helyezd el a zöldségek között. Fejezd be a tálalást a maradék paradicsommal, a gránátalmával, a piros paprikával, az olajbogyóval és a pisztáciával. Ha szeretnéd, locsold meg egy kevés citromos páccal a cukkiniből vagy paradicsomból. Díszítsd a kaporral.

Tipp: Díszítsd a „kertet” zsenge, ropogós salátalevelekkel.