
Serpenyőben sült makréla, füstös burgonyapürével és rukkola pesztóval
Hozzávalók
- 8 db Aviko Potato Pancakes Burgonyalepény
- 200 g crème fraîche (magas zsírtartalmú tejföl)
- 2 evőkanál chiliszósz
- Chilipor ízlés szerint
- 1 evőkanál porcukor
- 2 ág friss menta
- 3 evőkanál gránátalmamag
- 75 g áfonya
- 125 g málna
- 25 g étcsokoládé
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 10 perc
- Készítsd el a burgonyalepényeket a csomagoláson található javaslat szerint.
- Keverd össze a crème fraîche-t, és ízesítsd chiliszósszal, chilivel és cukorral ízlés szerint. Apríts fel 4 mentalevelet, és forgasd a krémbe a gránátalmamaggal együtt.
- Helyezz egy-egy burgonyalepényt mind a 4 tányérra. Kanalazd rá a krém felét. Szórd meg áfonyával, majd fedd be egy második burgonyalepénnyel. Tedd a maradék krémet a tetejére.
- Oszd el a málnát a burgonyalepények tetején. Reszeld rá a csokoládét, és díszítsd egy mentalevéllel.
Tipp: Véget ért a bogyósgyümölcs szezon? A burgonyalepény szinte bármilyen gyümölccsel jól párosítható: tavasszal eperrel és rebarbarával, nyáron cseresznyével és sárgabarackkal, ősszel almával és párolt körtével, télen pedig naranccsal és mandarinnal.