chocolate_chili_pancakes_with_creme_fraiche_berries

Serpenyőben sült makréla, füstös burgonyapürével és rukkola pesztóval

Hozzávalók

  • 8 db Aviko Potato Pancakes Burgonyalepény
  • 200 g crème fraîche (magas zsírtartalmú tejföl)
  • 2 evőkanál chiliszósz
  • Chili­por ízlés szerint
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 ág friss menta
  • 3 evőkanál gránátalmamag
  • 75 g áfonya
  • 125 g málna
  • 25 g étcsokoládé
burgonyalepeny-potato-pancakes-reibekuchen-aviko-808757

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 10 perc

  1. Készítsd el a burgonyalepényeket a csomagoláson található javaslat szerint.
  2. Keverd össze a crème fraîche-t, és ízesítsd chiliszósszal, chilivel és cukorral ízlés szerint. Apríts fel 4 mentalevelet, és forgasd a krémbe a gránátalmamaggal együtt.
  3. Helyezz egy-egy burgonyalepényt mind a 4 tányérra. Kanalazd rá a krém felét. Szórd meg áfonyával, majd fedd be egy második burgonyalepénnyel. Tedd a maradék krémet a tetejére.
  4. Oszd el a málnát a burgonyalepények tetején. Reszeld rá a csokoládét, és díszítsd egy mentalevéllel.

Tipp: Véget ért a bogyósgyümölcs szezon? A burgonyalepény szinte bármilyen gyümölccsel jól párosítható: tavasszal eperrel és rebarbarával, nyáron cseresznyével és sárgabarackkal, ősszel almával és párolt körtével, télen pedig naranccsal és mandarinnal.