pan_fried_mackerel_smokey_mash_and_rocket_pesto

Serpenyőben sült makréla, füstös burgonyapürével és rukkola pesztóval

Hozzávalók

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
  • 50 g rukkola
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 125 ml extra szűz olívaolaj
  • 75 g parmezán sajt
  • 4 makrélafilé bőrrel
  • Füstölt pirospaprika
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 4 koktélparadicsom
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál balzsamecet
aviko_hazias_burgonyapure_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 30 perc

  1. Pürésítsd a rukkolát a fokhagymával, 1 teáskanál fenyőmaggal és 100 ml olívaolajjal botmixer segítségével. Reszeld le a sajtot. Ízesítsd a rukkola pesztót 2 evőkanál sajttal és borssal. Ha a pesztó túl sűrű, adj hozzá még egy kevés olívaolajat.
  2. Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. Szórd a maradék sajtot kis adagokban egy tepsire. Olvaszd meg a sütőben 2-3 perc alatt, majd süsd ropogósra. Hagyd kihűlni a sajtkekszeket.
  3. Kend meg a makrélafiléket vékonyan a rukkola pesztóval. Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a maradék fenyőmagot aranybarnára, tedd át egy tányérra.
  4. Készítsd el a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint. Ízesítsd a pürét rukkola pesztóval és ízlés szerint füstölt paprikával.
  5. Grillezd meg a makrélafiléket grillrácson. A paradicsomokat is grillezd meg 1 teáskanál olívaolajjal 3 percig, amíg szaftosak lesznek. Szórd meg a cukorral, majd locsold meg a balzsamecettel, és melegítsd további 1 percig. A maradék olívaolajban süsd ropogósra a kapribogyókat.
  6. Kanalazd a füstös burgonyapürét 4 mélytányérba. Helyezd rá a makrélafiléket és a paradicsomokat. Díszítsd sajtkeksszel, fenyőmaggal, ropogós kapribogyóval és egy kevés extra rukkola pesztóval.