
Serpenyőben sült makréla, füstös burgonyapürével és rukkola pesztóval
Hozzávalók
- 600 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
- 50 g rukkola
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fenyőmag
- 125 ml extra szűz olívaolaj
- 75 g parmezán sajt
- 4 makrélafilé bőrrel
- Füstölt pirospaprika
- 1 evőkanál kapribogyó
- 4 koktélparadicsom
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál balzsamecet
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Pürésítsd a rukkolát a fokhagymával, 1 teáskanál fenyőmaggal és 100 ml olívaolajjal botmixer segítségével. Reszeld le a sajtot. Ízesítsd a rukkola pesztót 2 evőkanál sajttal és borssal. Ha a pesztó túl sűrű, adj hozzá még egy kevés olívaolajat.
- Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. Szórd a maradék sajtot kis adagokban egy tepsire. Olvaszd meg a sütőben 2-3 perc alatt, majd süsd ropogósra. Hagyd kihűlni a sajtkekszeket.
- Kend meg a makrélafiléket vékonyan a rukkola pesztóval. Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a maradék fenyőmagot aranybarnára, tedd át egy tányérra.
- Készítsd el a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint. Ízesítsd a pürét rukkola pesztóval és ízlés szerint füstölt paprikával.
- Grillezd meg a makrélafiléket grillrácson. A paradicsomokat is grillezd meg 1 teáskanál olívaolajjal 3 percig, amíg szaftosak lesznek. Szórd meg a cukorral, majd locsold meg a balzsamecettel, és melegítsd további 1 percig. A maradék olívaolajban süsd ropogósra a kapribogyókat.
- Kanalazd a füstös burgonyapürét 4 mélytányérba. Helyezd rá a makrélafiléket és a paradicsomokat. Díszítsd sajtkeksszel, fenyőmaggal, ropogós kapribogyóval és egy kevés extra rukkola pesztóval.