
Sajttal és tőkehallal megpakolt hagymakarikák
Hozzávalók
- 4 db Panírozott hagymakarikák
- 100 g bőr nélküli tőkehalfilé
- 30 g cheddar sajt
- 20 g kaliforniai paprika
- 10 g vaj
- 10 g snidling
- 5 g búzaliszt
- 80 ml tej
- 20 ml olívaolaj
- 1 g kurkuma
- 1 g szerecsendió
- 1 g füstölt édes paprika
- Rozmaring
- Fokhagymagerezd
- Só, bors
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
- Készítsd el a hagymakarikákat a csomagoláson található utasítás szerint.
- Kend be a tőkehalfilét olívaolajjal, sózd, borsozd, majd süsd vajban míg aranybarna nem lesz.
- Helyezd a hagymakarikákat egy tányérra, tedd rájuk a tőkehalat, és locsold meg a sajtszósszal. A végén szórd meg egy kis snidlinggel.
Sajtszósz elkészítése
- Olvaszd meg a vajat, add hozzá a lisztet, és pirítsd 1,5 percig.
- Öntsd hozzá a hideg tejet és a kurkumát, majd melegítsd fel (de ne forrald).
- Add hozzá a reszelt sajtot, majd ízesítsd szerecsendióval és füstölt paprikával.
- Főzd addig, amíg a sajt teljesen elolvad.
- Keverd bele az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát és a snidling felét.