Röszti tallérok ragacsos mangóval, grillezett csirkével és metélőhagymás olajjal

Röszti tallérok ragacsos mangóval, grillezett csirkével és metélőhagymás olajjal

Hozzávalók 

4 adaghoz

  • 12 db Aviko Röszti tallér
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál vadouvan (curry fűszerkeverék)
  • 1 csirkemell (200 g)
  • 25 g metélőhagyma
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 75 ml napraforgóolaj
  • 1 fej radicchio saláta
  • 1/2 mangó
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 3 evőkanál mangó chutney
  • Borsócsíra vagy finomra vágott metélőhagyma
Röszti tallérok ragacsos mangóval, grillezett csirkével és metélőhagymás olajjal

Elkészítés

Elkészítés időtartama: 30 perc

  1. Melegítsd fel a grillserpenyőt. Keverj össze 1 evőkanál olívaolajat vadouvan fűszerrel. Kend meg vele a csirkemellet, majd sózd és borsozd ízlés szerint. A csirkemellet süsd 5-6 percig mindkét oldalán, amíg aranybarna lesz és átsül.
  2. Vágd durvára a metélőhagymát, majd pürésítsd botmixerrel fokhagymával, 1 evőkanál olívaolajjal és a napraforgóolajjal, amíg sima nem lesz. Szűrd át a metélőhagymás olajat egy finom szitán, és tedd félre.
  3. Vágj ki 12 szép, kis levelet a radicchióból. Hámozd meg a mangót, és vágd 12 vékony szeletre.
  4. Hevítsd fel az utolsó evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. Süsd a mangót 1 percig mindkét oldalán. Szórd meg a barna cukorral, és addig süsd, amíg a cukor a mangóra karamellizálódik.
  5. Helyezd az elkészült röszti tallérokat egy tálra, majd kanalazz egy kis mangó chutney-t rájuk. Oszd el a radicchio salátát a tetején. Vágd szeletekre a csirkemellet, és helyezd a radicchio tetejére egy-egy szelet mangóval. Csepegtess rá a metélőhagymás olajból és díszítsd borsócsírával vagy extra apróra vágott metélőhagymával.

Tipp: A radicchio salátát nyugodtan helyettesítheted cikóriával vagy rukkolával.

aviko_roszti_tallerok_sutobe_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek