
Röszti tallérok ragacsos mangóval, grillezett csirkével és metélőhagymás olajjal
Hozzávalók
4 adaghoz
- 12 db Aviko Röszti tallér
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál vadouvan (curry fűszerkeverék)
- 1 csirkemell (200 g)
- 25 g metélőhagyma
- 1/2 gerezd fokhagyma
- 75 ml napraforgóolaj
- 1 fej radicchio saláta
- 1/2 mangó
- 2 teáskanál barna cukor
- 3 evőkanál mangó chutney
- Borsócsíra vagy finomra vágott metélőhagyma

Elkészítés
Elkészítés időtartama: 30 perc
- Melegítsd fel a grillserpenyőt. Keverj össze 1 evőkanál olívaolajat vadouvan fűszerrel. Kend meg vele a csirkemellet, majd sózd és borsozd ízlés szerint. A csirkemellet süsd 5-6 percig mindkét oldalán, amíg aranybarna lesz és átsül.
- Vágd durvára a metélőhagymát, majd pürésítsd botmixerrel fokhagymával, 1 evőkanál olívaolajjal és a napraforgóolajjal, amíg sima nem lesz. Szűrd át a metélőhagymás olajat egy finom szitán, és tedd félre.
- Vágj ki 12 szép, kis levelet a radicchióból. Hámozd meg a mangót, és vágd 12 vékony szeletre.
- Hevítsd fel az utolsó evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. Süsd a mangót 1 percig mindkét oldalán. Szórd meg a barna cukorral, és addig süsd, amíg a cukor a mangóra karamellizálódik.
- Helyezd az elkészült röszti tallérokat egy tálra, majd kanalazz egy kis mangó chutney-t rájuk. Oszd el a radicchio salátát a tetején. Vágd szeletekre a csirkemellet, és helyezd a radicchio tetejére egy-egy szelet mangóval. Csepegtess rá a metélőhagymás olajból és díszítsd borsócsírával vagy extra apróra vágott metélőhagymával.
Tipp: A radicchio salátát nyugodtan helyettesítheted cikóriával vagy rukkolával.

