Röszti spenóttal, bacon szalonnával és béarni mártással

Röszti spenóttal, bacon szalonnával és béarni mártással

Hozzávalók 

4 adaghoz

  • 12 db Aviko Röszti tallér
  • 1⁄2 salottahagyma
  • 50 ml tárkonyecet
  • 125 g sótlan vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 150 g füstölt bacon szalonna
  • 200 g spenót
  • 2 db szobahőmérsékletű tojássárgája
  • 1 ág tárkony
Röszti spenóttal, bacon szalonnával és béarni mártással

Elkészítés

Elkészítés időtartama: 25 perc

  1. Készítsd el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint.
  2. Vágd fel a salottahagymát. Főzd addig a tárkonyecetet a salottahagymával, míg a felére redukálódik. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben alacsony lángon, anélkül, hogy megbarnulna. Vedd le a megolvadt vajat a tűzről.
  3. Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben. Süsd a szalonna szeleteket 4-5 percig, amíg ropogósak nem lesznek. Tedd félre őket egy tányérra.
  4. Tedd a spenótot a forró szalonnazsírba, és hagyd összeesni kevergetés közben, amíg a nedvesség elpárolog belőle. Ízesítsd sóval és borssal.
  5. Tedd a tojássárgáját a tárkony leveleivel együtt egy mérőpohárba. Öntsd hozzá a szitán átszűrt redukált ecetet. Lassan keverd bele az olvasztott vajat, és kézi botmixerrel keverd krémesre. A béarni mártást ízlés szerint sózd, borsozd.
  6. Helyezd a röszti tallérokat egy tálra. Halmozd rájuk a spenótot és a szalonnát. Díszítsd a béarni mártással, és őrölj rá fekete borsot ízlés szerint.
aviko_roszti_tallerok_sutobe_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek