
Röszti spenóttal, bacon szalonnával és béarni mártással
Hozzávalók
4 adaghoz
- 12 db Aviko Röszti tallér
- 1⁄2 salottahagyma
- 50 ml tárkonyecet
- 125 g sótlan vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 150 g füstölt bacon szalonna
- 200 g spenót
- 2 db szobahőmérsékletű tojássárgája
- 1 ág tárkony

Elkészítés
Elkészítés időtartama: 25 perc
- Készítsd el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint.
- Vágd fel a salottahagymát. Főzd addig a tárkonyecetet a salottahagymával, míg a felére redukálódik. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben alacsony lángon, anélkül, hogy megbarnulna. Vedd le a megolvadt vajat a tűzről.
- Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben. Süsd a szalonna szeleteket 4-5 percig, amíg ropogósak nem lesznek. Tedd félre őket egy tányérra.
- Tedd a spenótot a forró szalonnazsírba, és hagyd összeesni kevergetés közben, amíg a nedvesség elpárolog belőle. Ízesítsd sóval és borssal.
- Tedd a tojássárgáját a tárkony leveleivel együtt egy mérőpohárba. Öntsd hozzá a szitán átszűrt redukált ecetet. Lassan keverd bele az olvasztott vajat, és kézi botmixerrel keverd krémesre. A béarni mártást ízlés szerint sózd, borsozd.
- Helyezd a röszti tallérokat egy tálra. Halmozd rájuk a spenótot és a szalonnát. Díszítsd a béarni mártással, és őrölj rá fekete borsot ízlés szerint.

