roszti-crouton-camembert-sajttal-es-piritott-balzsamfugevel

Röszti crouton camembert sajttal és pirított balzsamfügével

HOZZÁVALÓK

  • 12 Aviko Röstiko Rounds Röszti tallér
  • 3 füge
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 200 g camembert sajt
  • 3 szál kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS MÓDJA

  1. Melegítsük elő a sütőt 220ºC-ra. Tisztítsuk meg a fügéket és vágjuk őket négyfelé. Mártsuk a fügéket a balzsamecetbe és helyezzük őket a sütőlapra.
  2. Süssük a fügéket az előmelegített sütőben 5 percig, amíg levet eresztenek. Ezalatt készítsük el a rösti tallérokat a csomagoláson található javaslatnak megfelelően. A camembert sajtot vágjuk szeletekre.
  3. Helyezzük el a burgonyalepényeket koszorú alakban egy tálon. Oszlassuk el a camembert sajtot a tetejükön és helyezzük rájuk a megsütött fügéket. Hintsük meg kakukkfűlevelekkel és borssal, ízlés szerint.

Egy ilyen rösti tál nagyon gyorsan elkészíthető. Süssük meg a fügét előre és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni. Így csak a röszti tallérokat kell ropogósra sütni.

Tipp: Brie-vel, bivaly mozzarellával vagy rokforttal is nagyon finom.

Tipp: A rösti crouton hidegen is isteni party snack!