Röszti crouton camembert sajttal és pirított balzsamfügével
HOZZÁVALÓK
- 12 Aviko Röstiko Rounds Röszti tallér
- 3 füge
- 1 evőkanál balzsamecet
- 200 g camembert sajt
- 3 szál kakukkfű
Felhasznált termékek
ELKÉSZÍTÉS MÓDJA
- Melegítsük elő a sütőt 220ºC-ra. Tisztítsuk meg a fügéket és vágjuk őket négyfelé. Mártsuk a fügéket a balzsamecetbe és helyezzük őket a sütőlapra.
- Süssük a fügéket az előmelegített sütőben 5 percig, amíg levet eresztenek. Ezalatt készítsük el a rösti tallérokat a csomagoláson található javaslatnak megfelelően. A camembert sajtot vágjuk szeletekre.
- Helyezzük el a burgonyalepényeket koszorú alakban egy tálon. Oszlassuk el a camembert sajtot a tetejükön és helyezzük rájuk a megsütött fügéket. Hintsük meg kakukkfűlevelekkel és borssal, ízlés szerint.
Egy ilyen rösti tál nagyon gyorsan elkészíthető. Süssük meg a fügét előre és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni. Így csak a röszti tallérokat kell ropogósra sütni.
Tipp: Brie-vel, bivaly mozzarellával vagy rokforttal is nagyon finom.
Tipp: A rösti crouton hidegen is isteni party snack!