Roston sült libamáj szeletek hagymakarikával és sült almával - Aviko Food Service
Roston sült libamáj szeletek hagymakarikával és sült almával - Aviko Food Service
A hagymakarikákat előírás szerint kisütjük és lecsepegtetjük. Az almát kimagozzuk, vastag karikákra vágjuk. A libamájat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A májat kevés libazsíron pirosra, ropogósra sütjük. Amikor megsült, picit megsózzuk. Az almaszeleteket pirosra sütjük.
Tálaláskor a hagymakarikákat tányérra rendezzük. Ráhelyezzük az almaszeleteket, majd a libamájat. Közben a máj után maradt kevés zsiradékot kevés tejszínnel összeforraljuk, majd ezzel picit meglocsoljuk a májat.
Hozzávalók
- Hízott libamáj kg 0,32
- Libazsír kg 0,05
- Alma kg 0,4
-
Aviko hagymakarikák kg 0,32
- Só ízlés szerint
- Tejszín ízlés szerint
Elkészítés
A hagymakarikákat előírás szerint kisütjük és lecsepegtetjük.
Az almát kimagozzuk, vastag karikákra vágjuk. A libamájat ujjnyi
vastag szeletekre vágjuk. A májat kevés libazsíron pirosra,
ropogósra sütjük. Amikor megsült, picit megsózzuk. Az
almaszeleteket pirosra sütjük.
Tálaláskor a hagymakarikákat tányérra rendezzük. Ráhelyezzük az
almaszeleteket, majd a libamájat. Közben a máj után maradt kevés
zsiradékot kevés tejszínnel összeforraljuk, majd ezzel picit
meglocsoljuk a májat.