Roston sü̈lt lazacfilé kapros tejszínes mártással, brokkolis burgonyagratinnel - Aviko Food Service
Roston sü̈lt lazacfilé kapros tejszínes mártással, brokkolis burgonyagratinnel - Aviko Food Service
A lazacfilét szálkátlanítjuk (fogóval kihúzgáljuk a szálkákat). A vajat felolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet és felhevítjü̈k. Felengedjü̈k hal alaplével és kiforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kaprot. Citromlével ízesítjü̈k, tejszínnel dúsítjuk. A brokkolis gratint a javaslat szerint elkészítjü̈k. A lazacot daraboljuk és forró rostlapon pirosra sü̈tjü̈k, sózzuk, borsozzuk. Ügyeljü̈nk, hogy a belseje rózsaszín maradjon, ne száradjon ki. A tányérra kiöntü̈nk kevés mártást. Erre helyezzü̈k a gratint, majd arra a lazacot. Tetejét citrommal és kaporlevéllel díszítjü̈k.
Hozzávalók
- Lazacfilé kg 0,6
- Só, bors ízlés szerint
- Citrom db 1
- Vaj kg 0,05
- Liszt kg 0,05
- Hal alaplé liter 0,2
- Kapor cs 1
- Olívaolaj ízlés szerint
- Tejszín liter 0,05
-
Brokkolis burgonyagratin kg 0,6
Elkészítés
A lazacfilét szálkátlanítjuk (fogóval kihúzgáljuk a szálkákat).
A vajat felolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet és felhevítjü̈k.
Felengedjü̈k hal alaplével és kiforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd
hozzáadjuk a kaprot. Citromlével ízesítjü̈k, tejszínnel dúsítjuk. A
brokkolis gratint a javaslat szerint elkészítjü̈k. A lazacot
daraboljuk és forró rostlapon pirosra sü̈tjü̈k, sózzuk, borsozzuk.
Ügyeljü̈nk, hogy a belseje rózsaszín maradjon, ne száradjon ki. A
tányérra kiöntü̈nk kevés mártást. Erre helyezzü̈k a gratint, majd
arra a lazacot. Tetejét citrommal és kaporlevéllel díszítjü̈k.