Receptek

  • Roston sült lazacfilé kapros krémmártással, brokkolis burgonyagratinnel

Roston sü̈lt lazacfilé kapros tejszínes mártással, brokkolis burgonyagratinnel

Elkészítés

A lazacfilét szálkátlanítjuk (fogóval kihúzgáljuk a szálkákat). A vajat felolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet és felhevítjü̈k. Felengedjü̈k hal alaplével és kiforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kaprot. Citromlével ízesítjü̈k, tejszínnel dúsítjuk. A brokkolis gratint a javaslat szerint elkészítjü̈k. A lazacot daraboljuk és forró rostlapon pirosra sü̈tjü̈k, sózzuk, borsozzuk. Ügyeljü̈nk, hogy a belseje rózsaszín maradjon, ne száradjon ki. A tányérra kiöntü̈nk kevés mártást. Erre helyezzü̈k a gratint, majd arra a lazacot. Tetejét citrommal és kaporlevéllel díszítjü̈k.