
Ropogós szarvasgombás röszti 3 mártogatóssal
Hozzávalók
- 12 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
- 1 csokor friss fűszernövény, pl. menta, kapor, oregánó, bazsalikom és kakukkfű
- 1/2 pirospaprika
- 100 ml extra szűz olívaolaj
- 1 lime leve
- 8 friss datolya
- 400 g görög joghurt
- 1/4 teáskanál chilipor
- 2 teáskanál (füstölt) pirospaprika
- 1 teáskanál za’atar fűszerkeverék
- 1 ág kapor
- 1 cékla (friss vagy főtt)
- 1 teáskanál pirított fenyőmag
- 1 fekete szarvasgomba
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 25 perc
- Tedd a fűszernövények leveleit és zsenge szárait a turmixgépbe. A piros paprikából távolítsd el a magokat, majd add a fűszerekhez. Öntsd hozzá az olívaolajat.
- Pürésítsd durvára a fűszereket és a paprikát a turmixgépben. Ízesítsd a chimichurrit limelével, sóval és borssal, majd kanalazd egy tálba.
- Mosd meg és magozd ki a datolyát a joghurtos-datolyás mártogatóshoz. A turmixgépben pürésítsd a datolyát 100 gramm joghurttal. Ezután keverd hozzá a maradék 100 gramm joghurtot (már ne pürésítsd!), és ízesítsd chiliporral és 1/2 teáskanál pirospaprikával. Kanalazd a mártogatóst egy tálba, szórd meg za’atarral, és díszítsd kaporral.
- Hámozd meg a céklát, majd reszeld le. Keverd össze a céklát a maradék 200 gramm joghurttal. A lime-ot alaposan mosd meg, majd reszeld le a zöld héját. Ízesítsd a céklás-joghurtos mártogatóst limehéjjal, limelével, sóval és borssal. Kanalazd egy tálba, majd szórd meg pirított fenyőmaggal.
- Szórd meg a röszti tallért reszelt szarvasgombával és a füstölt pirospaprikával. Készítsd el a csomagoláson található javaslat szerint. Tálald a röszti tallérokat egy tálalódeszkán a 3 mártogatóssal.
Tipp: Ha a datolyák kevésbé szaftosak vagy már kissé száradtak, áztasd őket 15 percig meleg vízben.