recipe_page_crispy_truffle_potato_with_3_dips

Ropogós szarvasgombás röszti 3 mártogatóssal

Hozzávalók

  • 12 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
  • 1 csokor friss fűszernövény, pl. menta, kapor, oregánó, bazsalikom és kakukkfű
  • 1/2 pirospaprika
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • 1 lime leve
  • 8 friss datolya
  • 400 g görög joghurt
  • 1/4 teáskanál chilipor
  • 2 teáskanál (füstölt) pirospaprika
  • 1 teáskanál za’atar fűszerkeverék
  • 1 ág kapor
  • 1 cékla (friss vagy főtt)
  • 1 teáskanál pirított fenyőmag
  • 1 fekete szarvasgomba
aviko_roszti_tallerok_sutobe_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 25 perc

  1. Tedd a fűszernövények leveleit és zsenge szárait a turmixgépbe. A piros paprikából távolítsd el a magokat, majd add a fűszerekhez. Öntsd hozzá az olívaolajat.
  2. Pürésítsd durvára a fűszereket és a paprikát a turmixgépben. Ízesítsd a chimichurrit limelével, sóval és borssal, majd kanalazd egy tálba.
  3. Mosd meg és magozd ki a datolyát a joghurtos-datolyás mártogatóshoz. A turmixgépben pürésítsd a datolyát 100 gramm joghurttal. Ezután keverd hozzá a maradék 100 gramm joghurtot (már ne pürésítsd!), és ízesítsd chiliporral és 1/2 teáskanál pirospaprikával. Kanalazd a mártogatóst egy tálba, szórd meg za’atarral, és díszítsd kaporral.
  4. Hámozd meg a céklát, majd reszeld le. Keverd össze a céklát a maradék 200 gramm joghurttal. A lime-ot alaposan mosd meg, majd reszeld le a zöld héját. Ízesítsd a céklás-joghurtos mártogatóst limehéjjal, limelével, sóval és borssal. Kanalazd egy tálba, majd szórd meg pirított fenyőmaggal.
  5. Szórd meg a röszti tallért reszelt szarvasgombával és a füstölt pirospaprikával. Készítsd el a csomagoláson található javaslat szerint. Tálald a röszti tallérokat egy tálalódeszkán a 3 mártogatóssal.

Tipp: Ha a datolyák kevésbé szaftosak vagy már kissé száradtak, áztasd őket 15 percig meleg vízben.