mystery_mash_with_2_kinds_of_mushrooms

Rejtélyes püré kétféle gombával

Hozzávalók

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
  • 2 teáskanál sáfrány
  • 200 g csiperkegomba
  • 50 g csomagolt gomba
  • 150 ml fehérbor- vagy sherry ecet
  • 3 evőkanál cukor
  • 75 g parmezán sajt
  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 150 g sózatlan vaj
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 2 teáskanál citromhéj-reszelék
  • 1 evőkanál metélőhagyma virággal
  • 2 evőkanál (mini) bazsalikomlevél
aviko_hazias_burgonyapure_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

  1. Aprítsd finomra a sáfrányt, majd áztasd 3 teáskanál meleg vízben 5 percig. Tisztítsd meg a csiperkegombát, és vágd vékony szeletekre. Válaszd szét a csomagolt gombákat, tisztítsd meg, majd tedd egy tálba.
  2. Tedd az ecetet és a cukrot egy lábasba. Olvaszd fel a cukrot alacsony hőfokon. Öntsd az édes-savanyú marinádot a gombára, majd hagyd kihűlni.
  3. Reszeld le a sajtot. Szórj 4 evőkanál reszelt parmezánt 4 kis kupacban a grillrácsra vagy egy száraz serpenyőbe. Hagyd, hogy a sajt megolvadjon és 4 ropogós sajtchipsszé süljön. Hagyd kihűlni a ropogós sajtokat.
  4. Készítsd el a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint. Egy serpenyőben melegíts fel 2 evőkanál olívaolajat. Süsd a csiperkegombát 5 percig, míg mindkét oldaluk aranybarna és ropogós nem lesz.
  5. Olvaszd meg a vajat egy lábasban. Add hozzá a fenyőmagot. Hagyd, hogy a vaj mogyoróbarnára piruljon, majd vedd le a tűzről a beurre noisette-t. Fűszerezd a citromhéjjal, sóval és borssal. Aprítsd fel a metélőhagymát.
  6. Ízesítsd a burgonyapürét a sáfránnyal és az áztatóvízzel, 4 evőkanál beurre noisette-tel, sóval és borssal.
  7. Kanalazd a burgonyapürét kör alakban 4 tányérra, majd lapítsd el egy kanál hátával. Szúrd bele a ropogós gombákat a pürébe.
  8. Oszd el a édes-savanyú gombát a püré tetején. Locsold meg a maradék 4 evőkanál olívaolajjal, és szórd meg a metélőhagymával, a leszedett
  9. metélőhagyma-virágokkal, a (mini) bazsalikommal és a ropogós sajttal. Kanalazd a beurre noisette-t a „rejtélyes püré” köré, és tálald.

Tipp: Áztasd be a sáfrányt, és tárold az áztatóvízben, így mindig gyorsan és egyszerűen ízesítheted a pürét sáfránnyal.