Pirított ceruzabab gombával, vörösbabbal és veggie-burgerrel - Aviko Food Service
Pirított ceruzabab gombával, vörösbabbal és veggie-burgerrel - Aviko Food Service
A vörösbabot sós vízben megfőzzük. Serpenyőben (vagy wokban) az olajat felforrósítjuk. Beletesszük a ceruzababot és a fokhagymát. Erősen pirítjuk és hozzáadjuk a gombát, valamint a babot. Felöntjük kevés rizsecettel, rizsborral, szójaszósszal és osztriga szósszal. Pici cukrot adunk hozzá és egy löttyintésnyi vízzel elkevert keményítőt. Alaposan kiforraljuk, szükség szerint sózzuk. Az előírás szerint kisütött veggie-burgert félbe vágjuk. A ragut tányérra halmozzuk és beleszurkáljuk a burgereket.
Hozzávalók
- Ceruzabab kg 0,15
- Barna csiperke liter 0,05
- Vörösbab db 1
- Mogyoróolaj, fokhagyma ízlés szerint
- Rizsecet, rizsbor, szójaszósz,
- osztrigaszósz kg 0,05
- Kristálycukor, kukoricakeményítő kg 0,2
- Veggie-burger
kg 0,2
Elkészítés
A vörösbabot sós vízben megfőzzük. Serpenyőben (vagy wokban) az
olajat felforrósítjuk. Beletesszük a ceruzababot és a fokhagymát.
Erősen pirítjuk és hozzáadjuk a gombát, valamint a babot.
Felöntjük kevés rizsecettel, rizsborral, szójaszósszal és osztriga
szósszal. Pici cukrot adunk hozzá és egy löttyintésnyi vízzel
elkevert keményítőt. Alaposan kiforraljuk, szükség szerint sózzuk.
Az előírás szerint kisütött veggie-burgert félbe vágjuk. A ragut
tányérra halmozzuk és beleszurkáljuk a burgereket.