penztarcabarat-tapas

PÉNZTÁRCABARÁT TAPAS

HOZZÁVALÓK

AVIKO

300 g Sweet Potato Fries Édesburgonya hasábok
8 db Creamy Jalapeño Snacks Krémsajtfalatok jalapeño paprikával
8 db Habanero Cheese Nuggets Bundázott sajtfalatok habanero csilipaprikával

EGYÉB

50 g chorizo (spanyol füstölt kolbász)
150 g kockára vágott tortilla (lehűtve)
1 db csíkokra vágott piros paprika
75 g olívabogyó
4 db articsókaszív
30 g picos (mini kenyérrudacskák)

MÁRTÁSOK

1 adag aioli mártás*
1 adag romesco mártás*

penztarcabarat-tapas

*AIOLI - 4 ADAG

Tegyünk 3 gerezd fokhagymát, 1 tojást, 2 evőkanál citromlevet és 250 ml napraforgóolajat egy magas mérőedénybe.
Tegyük a botmixert a mérőedénybe, és addig keverjük lassan az összetevőket, amíg sima, csomómentes fokhagymás majonézt kapunk.
Ízesítsük az aiolit sóval és (fehér) borssal. Tároljuk az aiolit tiszta üvegben a hűtőszekrényben.

*TEJSZÍNES MÁRTÁS - 4 ADAG

Pürésítsünk 2 sült pirospaprikát konyhai robotgépben vagy botmixerrel 4 evőkanál pirított sótlan mandulával, ¼ piros paprikával (mag nélkül), 2 gerezd fokhagymával és 75 ml extra szűz olívaolajjal.
Ízesítsük a romesco mártást 2 teáskanál vörösborecettel, sóval és borssal.
Tároljuk a romesco mártást tiszta üvegben a hűtőszekrényben. Ha a mártás tálalás előtt túl sűrű, keverjünk bele egy kis extra olívaolajat.