monkfish_stew_with_gratin

Ördöghaltokány burgonyagratinnal

Hozzávalók

  • 4 db Aviko One-for-all Gratin - "Mentes" burgonyagratin
  • 2 fehér és/vagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika
  • 3 paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 125 ml száraz fehérbor
  • 1/2 pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • 300 g ördöghalfilé
  • 3-4 ág friss koriander
  • 2 ág kapor
aviko-one-for-all-burgonyagratin

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 30 perc

  1. Vágd fel a hagymát. Szeleteld a fokhagymát vékonyra, a kaliforniai paprikákat pedig 2 cm-es darabokra. Kockázd fel a paradicsomot.
  2. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben. Párold a hagymát és a fokhagymát 1 percig. Add hozzá a kaliforniai paprikát, és pirítsd 2 percig. Keverd bele a paradicsomot, és pirítsd további 1 percig.
  3. Öntsd a bort a zöldségekre. Add hozzá a pirospaprikát és a babérlevelet. Forrald fel.
  4. Vedd vissza a hőt alacsony fokozatra, és párold a zöldségeket 15 percig. Közben készítsd el a burgonyagratinokat a csomagoláson található javaslat szerint.
  5. Helyezd a halfiléket a zöldségek közé, és párold 8-10 percig. Fűszerezd sóval és borssal.
  6. Tedd a burgonyagratinokat 4 tányérra. Add hozzá a zöldségeket a hallal és a mártással. Díszítsd korianderlevelekkel és kaporral.

Tipp: Helyettesítsd a halat csirkemellel. Vagy tálald lágy- vagy buggyantott tojással vegetáriánus fogásként.