
Ördöghaltokány burgonyagratinnal
Hozzávalók
- 4 db Aviko One-for-all Gratin - "Mentes" burgonyagratin
- 2 fehér és/vagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika
- 3 paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 125 ml száraz fehérbor
- 1/2 pirospaprika
- 1 babérlevél
- 300 g ördöghalfilé
- 3-4 ág friss koriander
- 2 ág kapor
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Vágd fel a hagymát. Szeleteld a fokhagymát vékonyra, a kaliforniai paprikákat pedig 2 cm-es darabokra. Kockázd fel a paradicsomot.
- Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben. Párold a hagymát és a fokhagymát 1 percig. Add hozzá a kaliforniai paprikát, és pirítsd 2 percig. Keverd bele a paradicsomot, és pirítsd további 1 percig.
- Öntsd a bort a zöldségekre. Add hozzá a pirospaprikát és a babérlevelet. Forrald fel.
- Vedd vissza a hőt alacsony fokozatra, és párold a zöldségeket 15 percig. Közben készítsd el a burgonyagratinokat a csomagoláson található javaslat szerint.
- Helyezd a halfiléket a zöldségek közé, és párold 8-10 percig. Fűszerezd sóval és borssal.
- Tedd a burgonyagratinokat 4 tányérra. Add hozzá a zöldségeket a hallal és a mártással. Díszítsd korianderlevelekkel és kaporral.
Tipp: Helyettesítsd a halat csirkemellel. Vagy tálald lágy- vagy buggyantott tojással vegetáriánus fogásként.