monkfish_ceviche

Ördöghal ceviche

Hozzávalók

  • 4 Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
  • 400 g ördöghalfilé
  • 2 citrom
  • 2 cm friss gyömbér
  • 1/2 pirospaprika
  • 1 piros, sárga és/vagy zöld kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 eper
  • 4 koktélparadicsom
  • 3 ág friss koriander
  • 2 teáskanál sherry- vagy fehérborecet
  • Ehető virágok

 

aviko_roszti_tallerok_sutobe_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 30 perc

  1. Vágd az ördöghalfilét vékony szeletekre, és tedd egy tálba. Mosd meg az egyik citrom héját, majd reszeld le. Facsard ki mindkét citrom levét.
  2. Hámozd meg és reszeld le a gyömbért. Aprítsd fel finomra a pirospaprikát. Keverd össze a citromhéjat a lével és a gyömbérrel. Locsold meg a halat a citromos páclével. Pácold 10-15 percig; a hal így „megfő” és kifehéredik.
  3. Vágd a kaliforniai paprikákat csíkokra, és forgasd össze az olívaolajjal. Grillezd a paprikákat grillrácson vagy grillserpenyőben 5 percig, amíg megpuhulnak. Közben vágd a paradicsomot és az epret vékony csíkokra. Aprítsd fel a koriandert.
  4. Pirítsd a paradicsomot és a koriandert 1 percig. Ízesítsd a friss eperrel, a borecettel, sóval és borssal. Hagyd a salátát langyosra vagy szobahőmérsékletűre hűlni.
  5. Készítsd el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint.
  6. Helyezd a röszti tallérokat 4 tányérra. Oszd el rajtuk a paprikás-epres salátát. Tedd a saláta tetejére a ceviche-t. Locsold meg egy kevés páclével, majd díszítsd ehető virágokkal.

Tipp: Készítsd el előre a ceviche-t és a salátát, így tálalás előtt már csak a röszti tallérokat kell elkészíteni.