
Ördöghal ceviche
Hozzávalók
- 4 Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
- 400 g ördöghalfilé
- 2 citrom
- 2 cm friss gyömbér
- 1/2 pirospaprika
- 1 piros, sárga és/vagy zöld kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 6 eper
- 4 koktélparadicsom
- 3 ág friss koriander
- 2 teáskanál sherry- vagy fehérborecet
- Ehető virágok
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Vágd az ördöghalfilét vékony szeletekre, és tedd egy tálba. Mosd meg az egyik citrom héját, majd reszeld le. Facsard ki mindkét citrom levét.
- Hámozd meg és reszeld le a gyömbért. Aprítsd fel finomra a pirospaprikát. Keverd össze a citromhéjat a lével és a gyömbérrel. Locsold meg a halat a citromos páclével. Pácold 10-15 percig; a hal így „megfő” és kifehéredik.
- Vágd a kaliforniai paprikákat csíkokra, és forgasd össze az olívaolajjal. Grillezd a paprikákat grillrácson vagy grillserpenyőben 5 percig, amíg megpuhulnak. Közben vágd a paradicsomot és az epret vékony csíkokra. Aprítsd fel a koriandert.
- Pirítsd a paradicsomot és a koriandert 1 percig. Ízesítsd a friss eperrel, a borecettel, sóval és borssal. Hagyd a salátát langyosra vagy szobahőmérsékletűre hűlni.
- Készítsd el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint.
- Helyezd a röszti tallérokat 4 tányérra. Oszd el rajtuk a paprikás-epres salátát. Tedd a saláta tetejére a ceviche-t. Locsold meg egy kevés páclével, majd díszítsd ehető virágokkal.
Tipp: Készítsd el előre a ceviche-t és a salátát, így tálalás előtt már csak a röszti tallérokat kell elkészíteni.