
Olasz burgonyagratin mentás pesztóval
Hozzávalók
- 6 db Aviko One-for-all Gratin "Mentes" burgonyagratin
- 4 ág friss menta
- 2 evőkanál kesudió
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 6 füge
- 1 lime
- 3 evőkanál cukor + ízlés szerint
- 2 db, egyenként 150 g-os burrata
- 6 szelet serrano vagy pármai sonka
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 45 perc
- Süsd meg a burgonyagratinokat grillrácson vagy a csomagoláson található útmutató szerint a sütőben. Tartsd melegen.
- Tépd le a mentaágak tetejét, és tedd félre. Készítsd el a pesztót: a maradék mentaleveleket a kesudióval és az olívaolajjal turmixban vagy botmixerrel pürésítsd. Sóval és borssal ízesítsd.
- Vágd fel a fügéket. Mosd meg alaposan a lime héját, majd reszeld le a zöld részét.
- Melegítsd fel a fügét a lime reszelt héjával, a cukorral és 2 evőkanál vízzel, amíg a cukor enyhén karamellizálódik. Add hozzá a lime levét és további 3 evőkanál vizet, majd főzd a fügét puhára. Törd össze villával rusztikus lekvárrá, vagy pürésítsd botmixerrel krémesre. Ízlés szerint adj még hozzá cukrot.
- Aprítsd fel a maradék kesudiót. Pirítsd meg grillrácson, sütőben vagy száraz serpenyőben aranybarnára, majd helyezd tányérra.
- Felezd el a burgonyagratinokat, és helyezd 4 deszkára vagy tányérra. Oszd szét rajtuk a pesztót és a burratát. Tépd csíkokra a sonkát, és tedd a burratára.
- Kanalazd a fügelekvárt a sonka tetejére, és szórd meg a pirított kesudióval. Díszítsd a félretett mentákkal.