italian_gratin_with_mint_pesto

Olasz burgonyagratin mentás pesztóval

Hozzávalók

  • 6 db Aviko One-for-all Gratin "Mentes" burgonyagratin
  • 4 ág friss menta
  • 2 evőkanál kesudió
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 6 füge
  • 1 lime
  • 3 evőkanál cukor + ízlés szerint
  • 2 db, egyenként 150 g-os burrata
  • 6 szelet serrano vagy pármai sonka
aviko-one-for-all-burgonyagratin

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 45 perc

  1. Süsd meg a burgonyagratinokat grillrácson vagy a csomagoláson található útmutató szerint a sütőben. Tartsd melegen.
  2. Tépd le a mentaágak tetejét, és tedd félre. Készítsd el a pesztót: a maradék mentaleveleket a kesudióval és az olívaolajjal turmixban vagy botmixerrel pürésítsd. Sóval és borssal ízesítsd.
  3. Vágd fel a fügéket. Mosd meg alaposan a lime héját, majd reszeld le a zöld részét.
  4. Melegítsd fel a fügét a lime reszelt héjával, a cukorral és 2 evőkanál vízzel, amíg a cukor enyhén karamellizálódik. Add hozzá a lime levét és további 3 evőkanál vizet, majd főzd a fügét puhára. Törd össze villával rusztikus lekvárrá, vagy pürésítsd botmixerrel krémesre. Ízlés szerint adj még hozzá cukrot.
  5. Aprítsd fel a maradék kesudiót. Pirítsd meg grillrácson, sütőben vagy száraz serpenyőben aranybarnára, majd helyezd tányérra.
  6. Felezd el a burgonyagratinokat, és helyezd 4 deszkára vagy tányérra. Oszd szét rajtuk a pesztót és a burratát. Tépd csíkokra a sonkát, és tedd a burratára.
  7. Kanalazd a fügelekvárt a sonka tetejére, és szórd meg a pirított kesudióval. Díszítsd a félretett mentákkal.