Receptek az Aviko Food Service-től

  • Töltött Aviko héjas egész burgonya sárgabarackos marokkói báránnyal

Marokkói bárány sárgabarackkal burgonyában - Aviko Food Service

Marokkói bárány sárgabarackkal burgonyában - Aviko Food Service Elkészítés Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk 3-4 percig. Tegyük hozzá a darált bárányhúst és süssük 10 percig, amíg teljesen megbarnul. Ezután adjuk hozzá a reszelt cukkinit és a marokkói fűszerkeveréket, és főzzük további 3-4 percig. Majd jöhet a konzervparadicsom és az aprított aszalt sárgabarack. Az egész keveréket főzzük tovább 25-30 percig, amíg a bárány megpuhul. Fűszerezzük ízlés szerint. A csomagoláson leírtak szerint készítsük el az Aviko Héjas egész burgonyákat. Vágjuk félbe a burgonyákat és töltsük meg őket a bárányraguval. Friss korianderrel megszórva tálaljuk. Elkészítési tipp Egy vegán változathoz helyettesítsük a darált bárányhúst konzerv csicseriborsóval vagy más zöldségekkel. A darált húst formázhatjuk húsgombócokká, vagy vásárolhatunk kész húsgolyókat is, ha marokkói húsgombócos variációt szeretnénk.

Elkészítés

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk 3-4 percig. Tegyük hozzá a darált bárányhúst és süssük 10 percig, amíg teljesen megbarnul. Ezután adjuk hozzá a reszelt cukkinit és a marokkói fűszerkeveréket, és főzzük további 3-4 percig. Majd jöhet a konzervparadicsom és az aprított aszalt sárgabarack. Az egész keveréket főzzük tovább 25-30 percig, amíg a bárány megpuhul. Fűszerezzük ízlés szerint.  A csomagoláson leírtak szerint készítsük el az Aviko Héjas egész burgonyákat. Vágjuk félbe a burgonyákat és töltsük meg őket a bárányraguval. Friss korianderrel megszórva tálaljuk.

Elkészítési tipp

Egy vegán változathoz helyettesítsük a darált bárányhúst konzerv csicseriborsóval vagy más zöldségekkel. A darált húst formázhatjuk húsgombócokká, vagy vásárolhatunk kész húsgolyókat is, ha marokkói húsgombócos variációt szeretnénk.