Receptek az Aviko Food Service-től

  • Aviko burgonyalepény marha burger paprikával és mézes mártással

Marha burger paprikával, mézes mártással - Aviko Food Service

Marha burger paprikával, mézes mártással - Aviko Food Service "Zsömle" A Rösti tallérokat olajsütőben 175 °C-on 3-5 percig sütjük, vagy sütőben 220 °C-on 15-20 percig. Húspogácsa A darált, fűszerezett húsból formázzunk 10 pogácsát. Forró serpenyőben süssük kb. 5 percig mindkét oldalát. A hagymát apró kockákra vágjuk és megsütjük a hússzeletekkel együtt a serpenyőben. Szósz A mogyorót durvára vágjuk, és összekeverjük a maradék összetevőkkel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalási tipp Kenjünk a pirított hagymát a Röszti tallérokra. Tegyük rá a húspogácsát, öntözzük meg a mézes szósszal és díszítsük spenóttal, majd takarjuk be egy újabb Röszti tallérral.

Elkészítés

"Zsömle"

A Rösti tallérokat olajsütőben 175 °C-on 3-5 percig sütjük, vagy sütőben 220 °C-on 15-20 percig.

Húspogácsa

A darált, fűszerezett húsból formázzunk 10 pogácsát. Forró serpenyőben süssük kb. 5 percig mindkét oldalát. A hagymát apró kockákra vágjuk és megsütjük a hússzeletekkel együtt a serpenyőben.

Szósz

A mogyorót durvára vágjuk, és összekeverjük a maradék összetevőkkel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tálalási tipp

Kenjünk a pirított hagymát a Röszti tallérokra. Tegyük rá a húspogácsát, öntözzük meg a mézes szósszal és díszítsük spenóttal, majd takarjuk be egy újabb Röszti tallérral.