Loaded Fries sült gombával, pásztor módra
Hozzávalók
- 200 g vegyes gomba (pl. Shitake, Oyster, Portobello)
- 150g Super Crunch 9.5 mm héjas hasábburgonya ropogós bevonattal
- 3 ananász karika
Pác
- 1 tk achiote fűszerpaszta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros chili paprika
- 1 lime leve
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk köménypor
- 1 tk oregánó
- 1 teáskanál só
Salsa
- 1/2 fehér hagyma
- 50 g koktélparadicsom
- 2 piros chili paprika
- Néhány csepp lime lé
- 1/2 teáskanál só
Avokádó szósz
- 1 avokádó
- Néhány csepp lime lé
- Csipet só
Tálaláshoz
- Omlós, fehér sajt (vagy növényi alapú változat vegánoknak)
- 1 piros chili paprika
- Marék koriander
- Lime gerezdek
Felhasznált termékek
Elkészítés
- A páchoz az összes hozzávalót keverjük masszává.
- Vágjuk a gombát nagyobb darabokra, aztán forgassuk meg a pácban, majd körülbelül egy órát hagyjuk állni.
- A salsához a hagymát, a paradicsomot és a chilit száraz öntöttvas serpenyőben megbarnítjuk, majd sóval és lime-mal összeturmixoljuk.
- A gombát nagyon forró grillen vagy grillserpenyőben süssük meg, ügyelve arra, hogy helyenként a sülési csíkok is látszódjanak.
- Készítsük el a Super Crunch hasábburgonyát a csomagon található javaslat szerint.
- Grillezzük meg az ananászkarikákat egy serpenyőben vagy a grillen.
- Az avokádószósz elkészítéséhez keverjük össze a hozzávalókat.
- Végül pedig tálalásnál az elkészült sült krumplira rétegezve rakjunk avokádószószt, salsát, ananászt és gombát, majd sajtot, szeletelt chili paprikát, koriandert és lime gerezdeket.