loaded-fries-sult-gombaval-pasztor-modra

Loaded Fries sült gombával, pásztor módra

Hozzávalók

Pác

  • 1 tk achiote fűszerpaszta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 piros chili paprika
  • 1 lime leve
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk köménypor
  • 1 tk oregánó 
  • 1 teáskanál só

Salsa

  • 1/2 fehér hagyma 
  • 50 g koktélparadicsom
  • 2 piros chili paprika
  • Néhány csepp lime lé
  • 1/2 teáskanál só

Avokádó szósz

  • 1 avokádó
  • Néhány csepp lime lé
  • Csipet só

Tálaláshoz

  • Omlós, fehér sajt (vagy növényi alapú változat vegánoknak)
  • 1 piros chili paprika
  • Marék koriander
  • Lime gerezdek
aviko_super_crunch_hasabburgonya_ropogos_bevonattal_95_mm_talalva

Elkészítés

  1. A páchoz az összes hozzávalót keverjük masszává.
  2. Vágjuk a gombát nagyobb darabokra, aztán forgassuk meg a pácban, majd körülbelül egy órát hagyjuk állni.
  3. A salsához a hagymát, a paradicsomot és a chilit száraz öntöttvas serpenyőben megbarnítjuk, majd sóval és lime-mal összeturmixoljuk.
  4. A gombát nagyon forró grillen vagy grillserpenyőben süssük meg, ügyelve arra, hogy helyenként a sülési csíkok is látszódjanak.
  5. Készítsük el a Super Crunch hasábburgonyát a csomagon található javaslat szerint.
  6. Grillezzük meg az ananászkarikákat egy serpenyőben vagy a grillen.
  7. Az avokádószósz elkészítéséhez keverjük össze a hozzávalókat.
  8. Végül pedig tálalásnál az elkészült sült krumplira rétegezve rakjunk avokádószószt, salsát, ananászt és gombát, majd sajtot, szeletelt chili paprikát, koriandert és lime gerezdeket.