Loaded Fries ötfűszeres kacsamellel
Hozzávalók
- Super Crunch 6 mm Skinny szalmaburgonya ropogós bevonattal
- 1 kacsamell
- 2 tk ötfűszer-por
- 1/2 teáskanál só
- 1 piros chili paprika
- 1 újhagyma
- 1 evőkanál korianderlevél (apróra vágva)
- Lime gerezdek
- 1 evőkanál ropogós chili olajban
Chillis majonéz
- 15 g majonéz
- 1 evőkanál ropogós chili olajban
- 1 tk szezámolaj
Felhasznált termékek
Elkészítés
- Vágjuk be a kacsabőrt, majd dörzsöljük be sóval és ötfűszer keverékkel.
- A kacsát bőrével lefelé egy hideg serpenyőbe helyezzük, majd melegítsük közepesre, amikor a bőr megbarnult és ropogós lett (5-7 perc) enyhén csökkentsük a hőt, majd fordítsuk meg a kacsát és süssük további 3-5 percig.
- Miután pihentettük, szeleteljük fel a kacsát, közepén enyhén rózsaszínűnek kell lennie.
- Készítsük el a Super Crunch hasábburgonyát a csomagon található javaslat szerint.
- Vékonyra szeleteljük a piros chili paprikát és az újhagymát, majd összeforgatjuk őket a sült krumplival.
- Keverjük össze a chilis majonéz hozzávalóit.
- A tálaláshoz tegyük a kacsamellet a sült krumplira, a tetejére pedig ropogós chilit, chili majonézt, korianderleveleket, és a végén lime gerezdeket.