
Loaded fries marharaguval
Hozzávalók
4 adaghoz
- 600 g Aviko Wavy Blends hullámos burgonyahasábok - zöldfűszeres-fokhagymás
- 800 g marhahús
- 2 vöröshagyma
- 25 g vaj
- 1 üveg barnasör (330 ml)
- 1 evőkanál cukorszirup
- 1 evőkanál ecet
- 2 babérlevél
- 3 darab mézeskalács
- 250 g kelbimbó
- 200 g zöldbab
- Kerti zsázsa vagy finomra vágott petrezselyem

Elkészítés
- Vágd kockákra a húst. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd a hagymát vágd durvára.
- Olvaszd meg a vajat egy lábasban. Pirítsd a hagymát 2 percig, majd a húst 5 percig. A sört a lábas falán lecsorgatva öntsd a húsra és a hagymára. Add hozzá a cukorszirupot, az ecetet és a babérleveleket. A mézeskalácsokat morzsold a raguba.
- Forrald fel, majd ezt követően főzd alacsony hőfokon a húst fedő alatt 2 órán át, vagy amíg meg nem puhul. Miközben a hús fő, tisztítsd meg a zöldségeket.
- Készítsd el a zöldfűszerbevonatos hullámos burgonyahasábokat a csomagoláson található javaslat szerint. Főzd a kelbimbót 8-10 percig, a zöldbabot pedig 4 percig sós vízben, amíg roppanósak nem lesznek.
- Kanalazd a hullámos burgonyahasábokat egy tálalóedényre. Oszd el a zöldségeket és a ragut a tetején. Díszítsd kerti zsázsával vagy petrezselyemmel.

