
Készíts pürét
Hozzávalók
- 600 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
- 4 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 8 szál zöld spárga
- 4 evőkanál olívaolaj
- 75 g parmezán sajt
- 4 tojássárgája
- 1 evőkanál frissen reszelt torma
- 2 evőkanál friss bazsalikom
- 1 evőkanál metélőhagyma virágga
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Kockázd fel a paradicsomot a paradicsomos alaphoz. Aprítsd fel a fokhagymát. Mosd meg alaposan a citromot. Távolítsd el a spárga fás végét.
- Tedd a paradicsomot a fokhagyma felével és 75 ml vízzel egy lábasba. Melegítsd kb. 5 percig, amíg sűrű püré nem lesz belőle. Vedd vissza a hőt, és ízesítsd 2 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal.
- Kend be a spárgát 2 evőkanál olívaolajjal. Grillezd a spárgát grillrácson vagy grillserpenyőben 5 percig, amíg al dente állagú lesz. Készítsd el a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint.
- Reszeld le a sajtot. Szórj 4 evőkanálnyi parmezánt egy kupacban a grillrácsra vagy egy száraz serpenyőbe. Hagyd, hogy a sajt megolvadjon és ropogós tallérrá süljön. Hűtsd ki a ropogós sajtot. Aprítsd fel a bazsalikomot és a snidlinget.
- Keverd a tojássárgákat a burgonyapüréhez. Ízesítsd először a pürét a paradicsomos alappal, majd a maradék parmezánnal és fokhagymával, tormával, bazsalikommal, sóval és borssal.
- Formázz a burgonyapüréből 4 nagy quenelle-t (ovális gombócot), és helyezd őket 4 tányérra. Tedd a tetejükre a grillezett spárgát. Szórd meg a
- metélőhagymával. Reszeld rá ízlés szerint a citromhéjat, és tedd mellé a ropogós parmezánt. Locsold körbe a pürét beurre noisette-tel, és tálald.
Tipp: Készíts nagy mennyiségű paradicsomos alapot, hogy mindig legyen kéznél, amiből gyorsan és egyszerűen finom pürét készíthetsz.