Kentucky csirkeszárny snidlingmártással és fűszeres burgonyagerezdekkel - Aviko Food Service
Kentucky csirkeszárny snidlingmártással és fűszeres burgonyagerezdekkel - Aviko Food Service
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és elkeverjük sóval, cayenne borssal, darált fokhagymával és olívaolajjal. Hűtőben legalább 3 órát pihentetjük. A snidlinget apróra vágjuk és elkeverjük a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, citromlevet adunk hozzá. A húst a pácból kivéve lecsepegtetjük; lisztbe, majd felvert tojásba, végül az őrölt kukoricapehellyel elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban pirosra, ropogósra sütjük. A fűszeres burgonyagerezdeket kisütjük. Tányérra rendezzük, mellétesszük a csirkeszárnyakat és kis tálkákban a sindlingmártást.
Hozzávalók
- Csirkeszárny kg 0,8
- Só, cayenne bors, fokhagyma ízlés szerint
- Olívaolaj ízlés szerint
- Liszt kg 0,06
- Tojás db 2
- Zsemlemorzsa kg 0,06
- Kukoricapehely kg 0,04
- Étolaj ízlés szerint
- Tejföl liter 0,2
- Snidling cs. 1
- Só, bors, citromlé ízlés szerint
-
Fűszeres burgonyagerezdek kg 0,8
Elkészítés
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk és elkeverjük sóval, cayenne
borssal, darált fokhagymával és olívaolajjal. Hűtőben legalább 3
órát pihentetjük. A snidlinget apróra vágjuk és elkeverjük a
tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, citromlevet adunk hozzá. A húst a
pácból kivéve lecsepegtetjük; lisztbe, majd felvert tojásba, végül
az őrölt kukoricapehellyel elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró
olajban pirosra, ropogósra sütjük. A fűszeres burgonyagerezdeket
kisütjük. Tányérra rendezzük, mellétesszük a csirkeszárnyakat
és kis tálkákban a sindlingmártást.