
Karfiol steak burgonyagratinnal és salsa verdével
Hozzávalók
- 4 db Aviko One-for-all Gratin "Mentes" burgonyagratin
- 1 fej karfiol
- 1 csokor petrezselyem (nagy levelű)
- 1 teáskanál zöldbors
- 1/2 piros paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 salottahagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 7 evőkanál extra szűz olívaolaj
- Friss torma
- 60 g panko morzsa
- 40 g szobahőmérsékletű vaj
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 45 perc
- Tisztítsd meg a karfiolt, és vágj belőle 4 vastag szeletet (= steaket).
- Aprítsd finomra a petrezselymet és a zöldborsót a salsa verdéhez. A piros paprikából távolítsd el a magokat, majd vágd apróra.
- Reszeld le a fokhagymát. Vágd apróra a salottát és a vöröshagymát. Kockázd fel nagyon kicsire a kaliforniai paprikát.
- Keverd össze a petrezselymet és a borsot a fokhagymával, a salottával, a vöröshagymával és a paprika felével. Add hozzá az 5 evőkanál olívaolajat. Ízesítsd a salsa verdét reszelt tormával és ízlés szerint sóval.
- Kend meg a karfiol steakeket a maradék 2 evőkanál olívaolajjal. Grillezd a steakeket grillrácson (vagy grillserpenyőben) oldalanként 4 percig, amíg aranybarnák és átsültek nem lesznek. Időnként tartsd őket röviden a láng fölé is, hogy finom füstös ízt kapjanak.
- Készítsd el közben a burgonyagratint a csomagoláson található javaslat szerint. Keverd össze a panko morzsát a puha vajjal, majd szórd egy tepsire. Süsd a morzsát a sütőben, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
- Helyezd a karfiol steakeket 4 tányérra. Oszd el rajtuk a salsa verdét és a maradék kaliforniai paprikát. Reszelj rá ízlés szerint egy kevés friss tormát. Tedd rá a burgonyagratint, és szórd meg a ropogós morzsával.