cauliflower_steak_with_gratin_salsa_verde

Karfiol steak burgonyagratinnal és salsa verdével

Hozzávalók

  • 4 db Aviko One-for-all Gratin "Mentes" burgonyagratin
  • 1 fej karfiol
  • 1 csokor petrezselyem (nagy levelű)
  • 1 teáskanál zöldbors
  • 1/2 piros paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 salottahagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 7 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • Friss torma
  • 60 g panko morzsa
  • 40 g szobahőmérsékletű vaj
aviko-one-for-all-burgonyagratin

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 45 perc

  1. Tisztítsd meg a karfiolt, és vágj belőle 4 vastag szeletet (= steaket).
  2. Aprítsd finomra a petrezselymet és a zöldborsót a salsa verdéhez. A piros paprikából távolítsd el a magokat, majd vágd apróra.
  3. Reszeld le a fokhagymát. Vágd apróra a salottát és a vöröshagymát. Kockázd fel nagyon kicsire a kaliforniai paprikát.
  4. Keverd össze a petrezselymet és a borsot a fokhagymával, a salottával, a vöröshagymával és a paprika felével. Add hozzá az 5 evőkanál olívaolajat. Ízesítsd a salsa verdét reszelt tormával és ízlés szerint sóval.
  5. Kend meg a karfiol steakeket a maradék 2 evőkanál olívaolajjal. Grillezd a steakeket grillrácson (vagy grillserpenyőben) oldalanként 4 percig, amíg aranybarnák és átsültek nem lesznek. Időnként tartsd őket röviden a láng fölé is, hogy finom füstös ízt kapjanak.
  6. Készítsd el közben a burgonyagratint a csomagoláson található javaslat szerint. Keverd össze a panko morzsát a puha vajjal, majd szórd egy tepsire. Süsd a morzsát a sütőben, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
  7. Helyezd a karfiol steakeket 4 tányérra. Oszd el rajtuk a salsa verdét és a maradék kaliforniai paprikát. Reszelj rá ízlés szerint egy kevés friss tormát. Tedd rá a burgonyagratint, és szórd meg a ropogós morzsával.