
Karácsonyi hullámos burgonyahasábok
Hozzávalók
4 adaghoz
- 600 g Aviko Wavy Blends hullámos burgonyahasábok - zöldfűszeres-fokhagymás
- 100 g shiitake gomba
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál fenyőmag
- 25 g bébispenót
- 50 g szárított paradicsom
- 3 evőkanál szarvasgombás majonéz
- Parmezán

Elkészítés
Elkészítés időtartama: 20 perc
- Készítsd el a zöldfűszerbevonatos hullámos burgonyahasábokat a csomagoláson található javaslat szerint.
- Vágd darabokra a shiitake gombát, közben pedig egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Süsd a shiitake gombát 4 percig, amíg megbarnul. Reszeld vagy zúzd rá a fokhagymát, és pirítsd még 1 percig.
- Kanalazd a gombát egy tányérra. Töröld ki a serpenyőt papírtörlővel, és pirítsd meg benne a fenyőmagot, majd tedd félre egy tányérra.
- Helyezd a hullámos hasábburgonyát karácsonyfa alakban egy tálra. Halmozd rá a bébispenótot, a shiitake gombát, a paradicsomot és a fenyőmagot.
- Tegyél a szarvasgombás majonézből a megpakolt hullámos hasábburgonyára, és reszelj rá egy kis parmezánt.
Tipp: Szereted a keleti ízeket? Akkor hagyd ki a parmezánt, a paradicsomot pedig cseréld edamame babra. Használj wasabis majonézt, és szórd meg szezámmaggal.

