meat_on_a_stick

Hús nyárson

Hozzávalók

  • 400 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
  • 3 hagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor nagy levelű petrezselyem
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • Csipetnyi őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom leve
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 600 g bőrös csirke felsőcomb-filé
  • 2 piros hegyes paprika
  • 12-16 piros salátalevél
aviko_hazias_burgonyapure_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 30 perc

  1. Aprítsd finomra az egyik hagymát. Távolítsd el a piros paprika magjait, és vágd fel apróra. Aprítsd finomra a fokhagymát és a petrezselymet is. Keverd össze a hagymát, a paprikát, a fokhagymát és a petrezselymet a fűszerekkel, a citromlével és az olívaolajjal. Ízesítsd a chimichurrit sóval és borssal.
  2. Töröld szárazra a csirke felsőcomb-filéket, és tedd egy tálba. Öntsd rá a pác felét, és hagyd 15 percig állni.
  3. Vágd fel a maradék hagymát és a kaliforniai paprikát 2-3 cm-es kockákra. A csirkét is darabold egyforma méretű kockákra. Húzd fel a csirkét, a hagymát és a paprikát 4 nyársra.
  4. Készítsd el a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint. Grillezd a csirkenyársakat grillrácson vagy grillserpenyőben 10-12 percig, amíg aranybarnák lesznek és teljesen átsülnek.
  5. Kanalazd a burgonyapürét 4 tányérra. Oszd el rajta a salátaleveleket. Helyezd a csirkenyársakat a salátára, és locsold meg a maradék chimichurrival.

Tipp: Több időd van? Pácold a csirkét legalább 4 órán át, vagy akár egy egész éjszakán keresztül, hogy még intenzívebb ízt kapjon.