
Hús nyárson
Hozzávalók
- 400 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
- 3 hagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor nagy levelű petrezselyem
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- Csipetnyi őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 citrom leve
- 6 evőkanál olívaolaj
- 600 g bőrös csirke felsőcomb-filé
- 2 piros hegyes paprika
- 12-16 piros salátalevél
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Aprítsd finomra az egyik hagymát. Távolítsd el a piros paprika magjait, és vágd fel apróra. Aprítsd finomra a fokhagymát és a petrezselymet is. Keverd össze a hagymát, a paprikát, a fokhagymát és a petrezselymet a fűszerekkel, a citromlével és az olívaolajjal. Ízesítsd a chimichurrit sóval és borssal.
- Töröld szárazra a csirke felsőcomb-filéket, és tedd egy tálba. Öntsd rá a pác felét, és hagyd 15 percig állni.
- Vágd fel a maradék hagymát és a kaliforniai paprikát 2-3 cm-es kockákra. A csirkét is darabold egyforma méretű kockákra. Húzd fel a csirkét, a hagymát és a paprikát 4 nyársra.
- Készítsd el a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint. Grillezd a csirkenyársakat grillrácson vagy grillserpenyőben 10-12 percig, amíg aranybarnák lesznek és teljesen átsülnek.
- Kanalazd a burgonyapürét 4 tányérra. Oszd el rajta a salátaleveleket. Helyezd a csirkenyársakat a salátára, és locsold meg a maradék chimichurrival.
Tipp: Több időd van? Pácold a csirkét legalább 4 órán át, vagy akár egy egész éjszakán keresztül, hogy még intenzívebb ízt kapjon.