HULLADÉKMENTES ÉTELEK
HOZZÁVALÓK
AVIKO
300 g Sweet Potato Fries Édesburgonya hasábok
EGYÉB
8 répa levelével együtt
300 ml mini leves*
egy marék fokhagymás-zöldfűszeres pirított kenyérkocka tengeri sóval*
1 adag pirított fűszeres csicseriborsó
200 g vegyes sajtkocka (maradék sajtokból)
MÁRTÁSOK
1 adag sárgarépalevél pesto*
1 adag zöldség mártogatós*
1 adag srirachás joghurt*
*MINI LEVES
Remek hozzá maradék leves, koktéllevesként kis poharakban (75 ml) tálalva.
*FOKHAGYMÁS-ZÖLDFŰSZERES PIRÍTOTT KENYÉRKOCKA TENGERI SÓVAL
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Aprítsunk egy száraz bagettet, ciabattát vagy zsemlét apró darabokra.
Hintsük meg a kenyeret olívaolajjal, apróra vágott friss fűszernövényekkel és tengeri sóval. Pirítsuk a kenyérkockákat aranybarnára és ropogósra előmelegített sütőben 8-10 percig. Tároljuk a pirított kenyérkockákat légmentesen záródó edényben.
*PIRÍTOTT FŰSZERES CSICSERIBORSÓ - 4 ADAG
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy szűrőben öblítsünk le 500 gramm (konzerv) csicseriborsót. Terítsük egy tiszta konyharuhára, és töröljük szárazra. Távolítsuk el a leváló héjakat.
Keverjük össze a csicseriborsót 1 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanál füstölt paprikával, 1 teáskanál őrölt curryvel, 1 teáskanál őrölt fokhagymával és sóval ízlés szerint. Terítsük a csicseriborsót egy tepsire.
Pirítsuk 30-35 percig, amíg aranybarnára és ropogósra sül. Félidőben forgassuk meg; ne süssük túl sötétre a csicseriborsót! Hagyjuk kihűlni a csicseriborsót, és tároljuk légmentesen záródó edényben.