Héjas egész burgonya lencsével, fetával, céklával és rukkolával - Aviko Food Service
Héjas egész burgonya lencsével, fetával, céklával és rukkolával - Aviko Food Service
Elkészítés
A csomagoláson leírtak szerint készítsük el az Aviko Héjas egész burgonyákat. Tegyük egy tálba a lencsét, a rukkolát és a céklát. Locsoljuk meg a balzsamecettel és az olajjal, és jól forgassuk össze. Tálaljuk a lencsés keveréket a félbevágott héjas burgonyákra halmozva, a tetejére pedig morzsoljunk feta sajtot.
Tipp
A hideg téli időszakban tálaljuk a lencsét és a céklát forrón, hogy még jobban felmelegítsen. Ha krémesebb változatot szeretnénk, a feta helyett használjunk kecskesajtot.
Hozzávalók
- 10
Aviko Héjas egész burgonya
- 500 g főtt Puy francia lencse
- 150 g rukkola, megmosva
- 300 g főtt cékla, felkockázva
- 50 ml balzsamecet
- 100 ml olívaolaj
- só és bors
- 300 g feta sajt
Elkészítés
A csomagoláson leírtak szerint készítsük el az
Aviko Héjas egész burgonyákat. Tegyük egy tálba a lencsét, a
rukkolát és a céklát. Locsoljuk meg a balzsamecettel és az olajjal,
és jól forgassuk össze. Tálaljuk a lencsés keveréket a félbevágott
héjas burgonyákra halmozva, a tetejére pedig morzsoljunk feta
sajtot.
Tipp
A hideg téli időszakban tálaljuk a lencsét és a céklát
forrón, hogy még jobban felmelegítsen. Ha krémesebb változatot
szeretnénk, a feta helyett használjunk kecskesajtot.