triple_tartare_on_a_crisp

Hármas tatár ropogóson

Hozzávalók

  • 12 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
  • 200 g hátszín
  • 200 g friss tonhal steak
  • 200 g paradicsom, lehetőleg vegyes fajtákból
  • 1 salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál (mini) bazsalikom
  • 1 evőkanál metélőhagyma
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 lime
  • 2-3 teáskanál friss torma
  • 2 teáskanál mustár
  • 4 tojássárgája
  • 1 evőkanál paradicsompüré (lásd a tippet)
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 teáskanál citromhéj-reszelék
  • 4 szelet (bivaly) mozzarella
aviko_roszti_tallerok_sutobe_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 30 perc

  1. Vágd a hátszínt és a tonhal steaket apró kockákra. Ha szeretnéd, a paradicsomot magozd ki, majd szintén vágd apró kockákra.
  2. Aprítsd fel a salottát, a fokhagymát, a bazsalikomot, a metélőhagymát és a kapribogyót. Alaposan súrold meg a lime héját.
  3. Fűszerezd a hátszínt a tormával, mustárral, tojássárgájával, paradicsompürével, salottával, sóval és borssal, hogy elkészüljön a marha tatár.
  4. Fűszerezd a tonhalfilét a metélőhagyma és a kapribogyó felével, 2 evőkanál olívaolajjal, a lime levével és reszelt héjával, sóval és borssal ízlés szerint, hogy elkészüljön a tonhaltatár. Fűszerezd a paradicsomot fokhagymával, bazsalikommal, a maradék
  5. metélőhagymával és kapribogyóval, a citromhéjjal, 2 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal, hogy elkészüljön a paradicsomtatár.
  6. Készítsd el a röszti tallérokat a grillrácson vagy a sütőben a csomagoláson található javaslat szerint.
  7. Helyezd a röszti tallérokat egy deszkára. Halmozz egy-egy kanálnyi marha tatárt 4 röszti tallérra, majd egy-egy kanálnyi tonhaltatárt a következő 4 röszti tallérra. Tedd a mozzarellaszeleteket az utolsó 4 röszti tallérra, majd kanalazd rájuk a paradicsomtatárt.
  8. Díszítsd a marha tatárt (mini) bazsalikommal, a tonhaltatárt pedig metélőhagymával.

Tipp: Készítsd el a paradicsompürét magad, friss, kockázott paradicsom pépesítésével, majd ízesítsd fokhagymával, olívaolajjal és sóval.