
Hármas tatár ropogóson
Hozzávalók
- 12 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe
- 200 g hátszín
- 200 g friss tonhal steak
- 200 g paradicsom, lehetőleg vegyes fajtákból
- 1 salottahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál (mini) bazsalikom
- 1 evőkanál metélőhagyma
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 lime
- 2-3 teáskanál friss torma
- 2 teáskanál mustár
- 4 tojássárgája
- 1 evőkanál paradicsompüré (lásd a tippet)
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 teáskanál citromhéj-reszelék
- 4 szelet (bivaly) mozzarella
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Vágd a hátszínt és a tonhal steaket apró kockákra. Ha szeretnéd, a paradicsomot magozd ki, majd szintén vágd apró kockákra.
- Aprítsd fel a salottát, a fokhagymát, a bazsalikomot, a metélőhagymát és a kapribogyót. Alaposan súrold meg a lime héját.
- Fűszerezd a hátszínt a tormával, mustárral, tojássárgájával, paradicsompürével, salottával, sóval és borssal, hogy elkészüljön a marha tatár.
- Fűszerezd a tonhalfilét a metélőhagyma és a kapribogyó felével, 2 evőkanál olívaolajjal, a lime levével és reszelt héjával, sóval és borssal ízlés szerint, hogy elkészüljön a tonhaltatár. Fűszerezd a paradicsomot fokhagymával, bazsalikommal, a maradék
- metélőhagymával és kapribogyóval, a citromhéjjal, 2 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal, hogy elkészüljön a paradicsomtatár.
- Készítsd el a röszti tallérokat a grillrácson vagy a sütőben a csomagoláson található javaslat szerint.
- Helyezd a röszti tallérokat egy deszkára. Halmozz egy-egy kanálnyi marha tatárt 4 röszti tallérra, majd egy-egy kanálnyi tonhaltatárt a következő 4 röszti tallérra. Tedd a mozzarellaszeleteket az utolsó 4 röszti tallérra, majd kanalazd rájuk a paradicsomtatárt.
- Díszítsd a marha tatárt (mini) bazsalikommal, a tonhaltatárt pedig metélőhagymával.
Tipp: Készítsd el a paradicsompürét magad, friss, kockázott paradicsom pépesítésével, majd ízesítsd fokhagymával, olívaolajjal és sóval.