fake_potato_nigiri

Hamis burgonya-nigiri

Hozzávalók

  • 4 db Aviko One-for-all Gratin "Mentes" burgonyagratin
  • 12 garnélarák
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • (Füstölt) pirospaprika-por
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 lime leve
  • 225 ml napraforgóolaj
  • 3 ág friss koriander
  • 2 maracuja (passiógyümölcs)
  • 4 evőkanál vérnarancslé
  • 2 kumkvat
  • 3 eper
  • 1/2 avokádó
  • 12 shiso-levél
  • Ehető virágok
aviko-one-for-all-burgonyagratin

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 30 perc

  • Pucold meg a garnélákat. Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Aprítsd finomra a fokhagymát, és párold 1 percig. Add hozzá a garnélahéjakat, és pirítsd 3 percig. Szórd meg egy csipet pirospaprikával. Öntsd fel 600 ml vízzel, és forrald fel néhány fűszerrel (pl. szemes bors, babérlevél vagy kakukkfű).
  • Vedd vissza a hőt takarékra, és hagyd a levet 10 percig gyöngyözve főni, amíg az eredeti mennyiség negyedére sűrűsödik. Szűrd le a garnéla-alaplevet.
  • Készítsd el a burgonyagratint a csomagoláson található javaslat szerint 10 percig, de úgy, hogy még formázhatóan lágy maradjon, hogy ovális gombócokat tudj formázni belőle.
  • Turmixold össze a tojást, a mustárt, fél lime levét és a napraforgóolajat, amíg majonéz állagú nem lesz. Ízesítsd a majonézt garnéla-alaplével és sóval.
  • Aprítsd finomra a koriandert. Keverj ki egy öntetet a maracuja húsából, 2 evőkanál vérnarancsléből és a korianderből. Ízesítsd limelével.
  • Szeleteld vékonyra a kumkvatot és az epret. Vágd fel az avokádót is szeletekre. Felezd hosszában a garnélákat.
  • Formázz 12 ovális gombócot a burgonyagratinokból. Oszd el az öntetet és a shiso leveleket 4 tányéron. Helyezd rájuk a gombócokat, majd rakj mindegyik tetejére 1-2 vékony szelet avokádót.
  • Kend meg vékonyan a garnélákat a garnélás majonézzel, és helyezd az avokádóra. Díszítsd a nigirit eperrel, kumkvattal és ehető virágokkal.

Tipp: Ha nem szeretnél nyers garnélát használni, főzd a garnélát 1 percig a meleg alaplében.