
Hamis burgonya-nigiri
Hozzávalók
- 4 db Aviko One-for-all Gratin "Mentes" burgonyagratin
- 12 garnélarák
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- (Füstölt) pirospaprika-por
- 1 tojás
- 1 teáskanál mustár
- 1 lime leve
- 225 ml napraforgóolaj
- 3 ág friss koriander
- 2 maracuja (passiógyümölcs)
- 4 evőkanál vérnarancslé
- 2 kumkvat
- 3 eper
- 1/2 avokádó
- 12 shiso-levél
- Ehető virágok
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Pucold meg a garnélákat. Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Aprítsd finomra a fokhagymát, és párold 1 percig. Add hozzá a garnélahéjakat, és pirítsd 3 percig. Szórd meg egy csipet pirospaprikával. Öntsd fel 600 ml vízzel, és forrald fel néhány fűszerrel (pl. szemes bors, babérlevél vagy kakukkfű).
- Vedd vissza a hőt takarékra, és hagyd a levet 10 percig gyöngyözve főni, amíg az eredeti mennyiség negyedére sűrűsödik. Szűrd le a garnéla-alaplevet.
- Készítsd el a burgonyagratint a csomagoláson található javaslat szerint 10 percig, de úgy, hogy még formázhatóan lágy maradjon, hogy ovális gombócokat tudj formázni belőle.
- Turmixold össze a tojást, a mustárt, fél lime levét és a napraforgóolajat, amíg majonéz állagú nem lesz. Ízesítsd a majonézt garnéla-alaplével és sóval.
- Aprítsd finomra a koriandert. Keverj ki egy öntetet a maracuja húsából, 2 evőkanál vérnarancsléből és a korianderből. Ízesítsd limelével.
- Szeleteld vékonyra a kumkvatot és az epret. Vágd fel az avokádót is szeletekre. Felezd hosszában a garnélákat.
- Formázz 12 ovális gombócot a burgonyagratinokból. Oszd el az öntetet és a shiso leveleket 4 tányéron. Helyezd rájuk a gombócokat, majd rakj mindegyik tetejére 1-2 vékony szelet avokádót.
- Kend meg vékonyan a garnélákat a garnélás majonézzel, és helyezd az avokádóra. Díszítsd a nigirit eperrel, kumkvattal és ehető virágokkal.
Tipp: Ha nem szeretnél nyers garnélát használni, főzd a garnélát 1 percig a meleg alaplében.