
Gyümölcsös burgonyalepény egy kis csavarral
Hozzávalók
- 4 db Aviko Potato Pancakes Burgonyalepény
- 150 ml habtejszín
- 5 evőkanál cukor + ízlés szerint extra
- 4 füge
- 1 db, 2 cm-es zöld chilipaprika
- 1 citrom
- 150 g málna
- 4 (mini) bazsalikomlevél
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 20 perc
- Verd fel a tejszínt ízlés szerinti cukorral. Felezd el a fügét, és nyomd a feleket 2 evőkanál cukorba. Vágd csíkokra a chilipaprikát.
- Melegítsd fel a citromlevet a maradék cukorral. Add hozzá a málnát és a chilipaprikát, majd melegítsd, amíg a málna éppen megpuhul. Szűrd le, és fogd fel a szirupot. A málnát tedd félre.
- Készítsd el a burgonyalepényeket a csomagoláson található utasítás szerint. Grillezd a fügéket a vágott felükkel lefelé grillrácson vagy grillserpenyőben 1-2 percig, amíg a cukor karamellizálódik. Fordítsd meg, és süsd további 1 percig a másik oldalon.
- Helyezd a burgonyalepényeket 4 tányérra. Oszd el rajtuk a tejszínhabot és a fügéket. Add hozzá a málnát. Locsold körbe a málnasziruppal, és díszítsd bazsalikommal.
Tipp: Ez a burgonyalepény reggeliként is ínycsiklandó. A könnyebb és frissebb változathoz a tejszínhab helyett használj 300 gramm görög joghurtot.