fruity_pancakes_with_a_little_kick_inside

Gyümölcsös burgonyalepény egy kis csavarral

Hozzávalók

  • 4 db Aviko Potato Pancakes Burgonyalepény
  • 150 ml habtejszín
  • 5 evőkanál cukor + ízlés szerint extra
  • 4 füge
  • 1 db, 2 cm-es zöld chilipaprika
  • 1 citrom
  • 150 g málna
  • 4 (mini) bazsalikomlevél
burgonyalepeny-potato-pancakes-reibekuchen-aviko-808757

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 20 perc

  1. Verd fel a tejszínt ízlés szerinti cukorral. Felezd el a fügét, és nyomd a feleket 2 evőkanál cukorba. Vágd csíkokra a chilipaprikát.
  2. Melegítsd fel a citromlevet a maradék cukorral. Add hozzá a málnát és a chilipaprikát, majd melegítsd, amíg a málna éppen megpuhul. Szűrd le, és fogd fel a szirupot. A málnát tedd félre.
  3. Készítsd el a burgonyalepényeket a csomagoláson található utasítás szerint. Grillezd a fügéket a vágott felükkel lefelé grillrácson vagy grillserpenyőben 1-2 percig, amíg a cukor karamellizálódik. Fordítsd meg, és süsd további 1 percig a másik oldalon.
  4. Helyezd a burgonyalepényeket 4 tányérra. Oszd el rajtuk a tejszínhabot és a fügéket. Add hozzá a málnát. Locsold körbe a málnasziruppal, és díszítsd bazsalikommal.

Tipp: Ez a burgonyalepény reggeliként is ínycsiklandó. A könnyebb és frissebb változathoz a tejszínhab helyett használj 300 gramm görög joghurtot.