gratin-parade

Gratin parádé

HOZZÁVALÓK

SZARVASGOMBÁVAL ÉS SERRANO SONKÁVAL

  • 2 evőkanál szarvasgombás tapenade
  • 50 g magozott fekete olajbogyó
  • 4-8 szelet serrano sonka
  • 1 szál petrezselyem

KECSKESAJTTAL, CÉKLÁVAL ÉS KAPORRAL

  • 75 g friss, krémes kecskesajt
  • 2 megfőzött kis cékla (egyenként 50 g)
  • 1 szál kapor

CAMEMBERT SAJTTAL, FŐTT KÖRTÉVEL ÉS KAKUKKFŰVEL

  • 100 g camembert sajt
  • 3 fogyasztásra kész főtt körte
  • 2 szál kakukkfű

VÖRÖS PESTÓVAL, MOZZARELLÁVAL ÉS SHIITAKE-VAL

  • 2 evőkanál vörös pesto
  • 1 golyó mozzarella (125 g)
  • 4 shiitake
  • 1 szál bazsalikom
aviko_sajtos-tejszines_burgonyagratin_talalva

ELKÉSZÍTÉS MÓDJA

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Helyezzük a gratinokat egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
  2. Szarvasgombás és serrano sonkás gratin: kenjük a tapenade-ot a gratinokra, tegyünk a tetejükre egy-egy olajbogyót és hintsük meg borssal ízlés szerint. Tekerjünk be minden gratint 1-2 szelet serrano sonkába.
  3. Kecskesajtos-céklás és kapros gratin: kenjük be a gratinokat a krémes kecskesajttal. Vágjuk félbe a céklákat, szeleteljük fel őket és tegyük félre. Hintsük meg a sütőbe tett gratinokat ízlés szerint borssal és durván feldarabolt kaporral.
  4. Camembert sajtos, főtt körtés és kakukkfüves gratin: tegyünk a gratinok tetejére egy-egy szelet camembert sajtot. Helyezzünk rá egy-egy szelet főtt körtét. Hintsük meg a sütőbe tett gratinokat ízlés szerint borssal és adjunk hozzá pár kakukkfű-levelet.
  5. Vörös pestós, mozzarellás és shiitake-s gratin: kenjük a gratinokra a pestót. Vágjuk szeletekre a mozzarellát és vágjuk félbe a shiitake-t, majd helyezzük a gratinok tetejére. Hintsük meg borssal ízlés szerint. Díszítsük a sütőbe helyezett gratinokat bazsalikom levelekkel.
  6. Süssük a gratinokat az előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnára pirulnak és átsülnek.