Gratin parádé
HOZZÁVALÓK
SZARVASGOMBÁVAL ÉS SERRANO SONKÁVAL
- 2 evőkanál szarvasgombás tapenade
- 50 g magozott fekete olajbogyó
- 4-8 szelet serrano sonka
- 1 szál petrezselyem
KECSKESAJTTAL, CÉKLÁVAL ÉS KAPORRAL
- 75 g friss, krémes kecskesajt
- 2 megfőzött kis cékla (egyenként 50 g)
- 1 szál kapor
CAMEMBERT SAJTTAL, FŐTT KÖRTÉVEL ÉS KAKUKKFŰVEL
- 100 g camembert sajt
- 3 fogyasztásra kész főtt körte
- 2 szál kakukkfű
VÖRÖS PESTÓVAL, MOZZARELLÁVAL ÉS SHIITAKE-VAL
- 2 evőkanál vörös pesto
- 1 golyó mozzarella (125 g)
- 4 shiitake
- 1 szál bazsalikom
Felhasznált termékek
ELKÉSZÍTÉS MÓDJA
- Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Helyezzük a gratinokat egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
- Szarvasgombás és serrano sonkás gratin: kenjük a tapenade-ot a gratinokra, tegyünk a tetejükre egy-egy olajbogyót és hintsük meg borssal ízlés szerint. Tekerjünk be minden gratint 1-2 szelet serrano sonkába.
- Kecskesajtos-céklás és kapros gratin: kenjük be a gratinokat a krémes kecskesajttal. Vágjuk félbe a céklákat, szeleteljük fel őket és tegyük félre. Hintsük meg a sütőbe tett gratinokat ízlés szerint borssal és durván feldarabolt kaporral.
- Camembert sajtos, főtt körtés és kakukkfüves gratin: tegyünk a gratinok tetejére egy-egy szelet camembert sajtot. Helyezzünk rá egy-egy szelet főtt körtét. Hintsük meg a sütőbe tett gratinokat ízlés szerint borssal és adjunk hozzá pár kakukkfű-levelet.
- Vörös pestós, mozzarellás és shiitake-s gratin: kenjük a gratinokra a pestót. Vágjuk szeletekre a mozzarellát és vágjuk félbe a shiitake-t, majd helyezzük a gratinok tetejére. Hintsük meg borssal ízlés szerint. Díszítsük a sütőbe helyezett gratinokat bazsalikom levelekkel.
- Süssük a gratinokat az előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnára pirulnak és átsülnek.