
Fúziós zöldséges ratatouille
Hozzávalók
- 600 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
- 1 fej hagyma
- 1/2 piros chilipaprika
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1/2 padlizsán
- 2 paradicsom
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál finomra aprított oregánó
- 2 füge
- 150 g cukor
- 50 g vaj
- 75 g ricotta
- Kerti zsázsa a díszítéshez
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Aprítsd fel a hagymát. A chilipaprikából távolítsd el a magokat, majd vágd apróra. A kaliforniai paprikát, a padlizsánt és a paradicsomot kockázd fel.
- Keverd össze a zöldségeket és a csilipaprikát 2 evőkanál olívaolajjal. Süsd őket grillrácson vagy száraz serpenyőben 8-10 percig, amíg megpuhulnak és teljesen megfőnek. Ízesítsd a ratatouille-t 1 teáskanál oregánóval, sóval és borssal.
- Vágd a fügét negyedekbe. Grillezd mindkét oldalát 1-1 percig grillrácson vagy grillserpenyőben. A cukorból és 3 evőkanál vízből készíts karamellt, majd mártsd bele azonnal a fügéket, amíg még meleg a karamell.
- Készítsd el a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint, majd keverd hozzá a vajat. Ízesítsd a maradék oregánóval, sóval és borssal.
- Keverd össze a ricottát 1 evőkanál olívaolajjal. Kanalazd a burgonyapürét 4 tányérra, oszd el rajta a ratatouille-t, és tedd mellé a karamellizált fügét. Helyezd a ricottát a tányérra, szórd meg sóval és borssal, majd díszítsd kerti zsázsával.