fusion_veggie_ratatouille

Fúziós zöldséges ratatouille

Hozzávalók

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 piros chilipaprika
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1/2 padlizsán
  • 2 paradicsom
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál finomra aprított oregánó
  • 2 füge
  • 150 g cukor
  • 50 g vaj
  • 75 g ricotta
  • Kerti zsázsa a díszítéshez
aviko_hazias_burgonyapure_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 30 perc

  1. Aprítsd fel a hagymát. A chilipaprikából távolítsd el a magokat, majd vágd apróra. A kaliforniai paprikát, a padlizsánt és a paradicsomot kockázd fel.
  2. Keverd össze a zöldségeket és a csilipaprikát 2 evőkanál olívaolajjal. Süsd őket grillrácson vagy száraz serpenyőben 8-10 percig, amíg megpuhulnak és teljesen megfőnek. Ízesítsd a ratatouille-t 1 teáskanál oregánóval, sóval és borssal.
  3. Vágd a fügét negyedekbe. Grillezd mindkét oldalát 1-1 percig grillrácson vagy grillserpenyőben. A cukorból és 3 evőkanál vízből készíts karamellt, majd mártsd bele azonnal a fügéket, amíg még meleg a karamell.
  4. Készítsd el a burgonyapürét a csomagoláson található javaslat szerint, majd keverd hozzá a vajat. Ízesítsd a maradék oregánóval, sóval és borssal.
  5. Keverd össze a ricottát 1 evőkanál olívaolajjal. Kanalazd a burgonyapürét 4 tányérra, oszd el rajta a ratatouille-t, és tedd mellé a karamellizált fügét. Helyezd a ricottát a tányérra, szórd meg sóval és borssal, majd díszítsd kerti zsázsával.