Focaccia zöldpaprikával, lilahagymával, uborkával és chilis sajtfalatkával - Aviko Food Service
Focaccia zöldpaprikával, lilahagymával, uborkával és chilis sajtfalatkával - Aviko Food Service
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt. Törjük át a fokhagymát, keverjük el az olajjal sóval és borssal. Vágjuk a focaccia kenyeret, vagy pizzatésztát négyfelé. Kenjük meg fűszeres olajjal és szórjuk meg egy kevés sajttal. Készítsük el a chilis sajtfalatkákat a csomagoláson lévő utasítás szerint. Tegyük a focaccia kenyeret vagy pizzatésztát 6-8 percre az előmelegített sütőbe, míg a sajt megolvad és a teteje megbarnul. Eközben vágjuk a paprikát és a hagymát vékony csíkokra, az uborkát pedig szeletekre. Helyezzünk két kenyeret egy fadeszkára. Halmozzunk egy adag salátakeveréket, hagymát, uborkát, paprikát, valamint 3 falatkát a tetejére. Locsoljuk meg olívaolajjal és pestóval.
Elkészítési tipp
Külön edényben tálaljunk hozzá még egy adag pestót.
Hozzávalók
10 adag
-
Chilis sajtfalatkák (5-6 db. személyenként) 1 kg
- Kész focaccia kenyér, vagy kerek pizzatészta (kb. 20 cm) 10
db.
- olívaolaj 200 ml
- reszelt mozzarella sajt 300 g
- fokhagyma gerezd 6 db.
- só és fekete bors ízlés szerint
- zöldpaprika 3 db.
- kígyóuborka 2 db.
- lilahagyma 3 db.
- salátalevél mix 4 adag
- zöld pesto 6 csésze
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt. Törjük át a fokhagymát, keverjük el az
olajjal sóval és borssal. Vágjuk a focaccia kenyeret, vagy
pizzatésztát négyfelé. Kenjük meg fűszeres olajjal és szórjuk meg
egy kevés sajttal. Készítsük el a chilis sajtfalatkákat a
csomagoláson lévő utasítás szerint. Tegyük a focaccia kenyeret vagy
pizzatésztát 6-8 percre az előmelegített sütőbe, míg a sajt
megolvad és a teteje megbarnul. Eközben vágjuk a paprikát és a
hagymát vékony csíkokra, az uborkát pedig szeletekre. Helyezzünk
két kenyeret egy fadeszkára. Halmozzunk egy adag salátakeveréket,
hagymát, uborkát, paprikát, valamint 3 falatkát a tetejére.
Locsoljuk meg olívaolajjal és pestóval.
Elkészítési tipp
Külön edényben tálaljunk hozzá még egy adag pestót.