
Falafel golyók grillezett paprikával és pestóval
Hozzávalók
- 9 db Aviko falafel golyók
- 100 g kaliforniai paprika
- 40 g tofu
- 30 g római saláta
- 10 g petrezselyem
- 10 g érlelt borostyán sajt
- 15 g pirított kesudió
- 10 g mézes mustár
- 10 g limelé
- 20 g virágméz
- 20 ml olívaolaj
- 10 ml sötét szójaszósz
- Só, bors
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
- Készítsd el a falafel golyókat a csomagoláson található utasítás szerint.
- Közben a paprikát vágd négy részre, távolítsd el a magokat, kend be olívaolajjal, sózd, borsozd, majd grillezd meg.
- A petrezselymet (szár nélkül) és a fokhagymát tedd turmixgépbe, add hozzá az olívaolajat, és turmixold 2 percig. Ezután keverd bele a kesudiót, és mixeld további 1 percig. Végül add hozzá a finomra reszelt sajtot, és ízesítsd sóval, borssal.
- A tofut nagyobb kockákra vágva száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára.
- Ezután keverd össze a mustárt, mézet, szójaszószt, limelevet, sózd, borsozd, majd pácold benne a tofu kockákat legalább 30 percig.
- A római salátaleveleket grillezd meg, és fűszerezd sóval, borssal.
- Tálaláskor helyezd a grillezett salátaleveleket egy tányérra, tedd rájuk a paprikát, mehetnek rá a falafel golyók, majd a pácolt tofu. Locsold meg a pestóval és díszítsd ízlés szerint.