falafel_golyok_grillezett_paprikaval_es_pestoval

Falafel golyók grillezett paprikával és pestóval

Hozzávalók

  • 9 db Aviko falafel golyók
  • 100 g kaliforniai paprika
  • 40 g tofu
  • 30 g római saláta
  • 10 g petrezselyem
  • 10 g érlelt borostyán sajt
  • 15 g pirított kesudió
  • 10 g mézes mustár
  • 10 g limelé
  • 20 g virágméz
  • 20 ml olívaolaj
  • 10 ml sötét szójaszósz
  • Só, bors
Aviko falafel_golyok_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

  1. Készítsd el a falafel golyókat a csomagoláson található utasítás szerint.
  2. Közben a paprikát vágd négy részre, távolítsd el a magokat, kend be olívaolajjal, sózd, borsozd, majd grillezd meg.
  3. A petrezselymet (szár nélkül) és a fokhagymát tedd turmixgépbe, add hozzá az olívaolajat, és turmixold 2 percig. Ezután keverd bele a kesudiót, és mixeld további 1 percig. Végül add hozzá a finomra reszelt sajtot, és ízesítsd sóval, borssal.
  4. A tofut nagyobb kockákra vágva száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára.
  5. Ezután keverd össze a mustárt, mézet, szójaszószt, limelevet, sózd, borsozd, majd pácold benne a tofu kockákat legalább 30 percig.
  6. A római salátaleveleket grillezd meg, és fűszerezd sóval, borssal.
  7. Tálaláskor helyezd a grillezett salátaleveleket egy tányérra, tedd rájuk a paprikát, mehetnek rá a falafel golyók, majd a pácolt tofu. Locsold meg a pestóval és díszítsd ízlés szerint.