Fűszeres burgonyagerezdek sörtésztában sült tőkehallal - Aviko Food Service
Fűszeres burgonyagerezdek sörtésztában sült tőkehallal - Aviko Food Service
Elkészítés
A halat darabokra vágjuk és összemorzsolt babérlevéllel, citromhéjjal, sóval, borssal ízesítjük, aztán 30 percig állni hagyjuk. Sört, lisztet, sót és cayenne borsot összekeverünk és 20 percig állni hagyjunk. Utána megtisztítjuk a halat a babérlevéltől és sörtésztába forgatjuk. Forró zsírban aranybarna színűre sütjük. Olívaolajat és citromlevet összetört fokhagymával összekeverünk és hozzáadjuk az összevágott zöldséget. Sóval és borssal ízesítjük. A burgonyagerezdeket a csomagoláson található javaslat szerint megsütjük. Az elkészült ételt forrón tálaljuk.
Hozzávalók
-
Fűszeres burgonyagerezdek 1 kg
- tőkehal 1,6 kg
- sör 0,3 liter
- liszt 0,3 kg
- só 0,5 teáskanál
- cayenne bors 0,5 teáskanál
- jégsaláta 1 db
- zöldbab 0,5 kg
- friss uborka 0,5 kg
- retek 1 csomó
- petrezselyem zöldje 1 csomó
- olívaolaj 0,2 liter
- fokhagymagerezd 2 db
- citrom 1 db
- só, bors ízlés szerint
- babérlevél, citromhéj ízlés szerint
Elkészítés
A halat darabokra vágjuk és összemorzsolt babérlevéllel,
citromhéjjal, sóval, borssal ízesítjük, aztán 30 percig állni
hagyjuk. Sört, lisztet, sót és cayenne borsot összekeverünk és 20
percig állni hagyjunk. Utána megtisztítjuk a halat a babérlevéltől
és sörtésztába forgatjuk. Forró zsírban aranybarna színűre
sütjük. Olívaolajat és citromlevet összetört fokhagymával
összekeverünk és hozzáadjuk az összevágott zöldséget. Sóval és
borssal ízesítjük. A burgonyagerezdeket a csomagoláson található
javaslat szerint megsütjük. Az elkészült ételt forrón
tálaljuk.