Fűszeres burgonyagerezdek grillcsirkével és mozzarella sajttal - Aviko Food Service
Fűszeres burgonyagerezdek grillcsirkével és mozzarella sajttal - Aviko Food Service
A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk és grillezzük. Utána rátesszük a felszeletelt mozzarella sajtot és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük kb. 3 percre. Hagymát és szalonnát apró kockákra vágunk és kevés olajban megsütünk, majd hozzáadjuk a gerezdekre vágott csiperkegombát. Fehérbort öntünk rá és megpároljuk. Tejföllel besűrítjük.
Sóval, borssal és összevágott petrezselyemmel ízesítjük.
Hozzávalók
-
fűszeres burgonyagerezdek 1 kg
- csirkemell 1,5 kg
- mozzarella sajt sós lében 0,7 kg
- csiperkegomba 0,4 kg
- füstölt szalonna 0,4 kg
- 30%-os tejföl 0,5 liter
- hagyma 0,3 kg
- fehérbor 0,2 liter
- petrezselyem zöldje 1 csomó
- bors, só, fokhagyma ízlés szerint
Elkészítés
A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk és
grillezzük. Utána rátesszük a felszeletelt mozzarella sajtot és
180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük kb. 3 percre. Hagymát és
szalonnát apró kockákra vágunk és kevés olajban megsütünk, majd
hozzáadjuk a gerezdekre vágott csiperkegombát. Fehérbort öntünk rá
és megpároljuk. Tejföllel besűrítjük.
Sóval, borssal és összevágott petrezselyemmel ízesítjük.