
Egyszerű tatár
Hozzávalók
- 4 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe, szobahőmérsékleten
- 400 g marhasteak vagy bélszín
- 4 fürjtojás
- 1 lime
- 2 teáskanál mustár
- 3 teáskanál majonéz
- Olívaolaj
- 4 szál metélőhagyma
- 1 evőkanál kerti zsázsa vagy mini bazsalikom
- Parmezán sajt
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 10 perc
- Vágd a steaket vagy a bélszínt nagyon apróra, vagy használj aprítógépet. Válaszd szét a fürjtojásokat.
- Mosd meg alaposan a lime-ot, és reszeld le a zöld héját. Keverd a limehéjat a tatárhoz. Ízesítsd limelével, sóval és borssal.
- Keverd össze a mustárt a majonézzel, és töltsd habzsákba.
- Lapítsd ki a röszti tallérokat. Egy serpenyőben hevíts fel bőséges mennyiségű olívaolajat. Süsd a röszti tallérokat 4 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna és ropogós lesz.
- Helyezd a röszti tallérokat 4 tányérra. Kanalazd rájuk a tatárt. Tedd mindegyik tetejére a tojássárgáját.
- Nyomj kis pöttyöket a mustáros majonézből a tatárra és köré. Díszítsd metélőhagymával és kerti zsázsával vagy mini bazsalikommal. Reszelj ízlés szerint parmezán sajtot a tetejére.
Tipp: A vegetáriánus változathoz a steaket cseréld sült céklára.