easy_tartare

Egyszerű tatár

Hozzávalók

  • 4 db Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok sütőbe, szobahőmérsékleten
  • 400 g marhasteak vagy bélszín
  • 4 fürjtojás
  • 1 lime
  • 2 teáskanál mustár
  • 3 teáskanál majonéz
  • Olívaolaj
  • 4 szál metélőhagyma
  • 1 evőkanál kerti zsázsa vagy mini bazsalikom
  • Parmezán sajt
aviko_roszti_tallerok_sutobe_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 10 perc

  1. Vágd a steaket vagy a bélszínt nagyon apróra, vagy használj aprítógépet. Válaszd szét a fürjtojásokat.
  2. Mosd meg alaposan a lime-ot, és reszeld le a zöld héját. Keverd a limehéjat a tatárhoz. Ízesítsd limelével, sóval és borssal.
  3. Keverd össze a mustárt a majonézzel, és töltsd habzsákba.
  4. Lapítsd ki a röszti tallérokat. Egy serpenyőben hevíts fel bőséges mennyiségű olívaolajat. Süsd a röszti tallérokat 4 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna és ropogós lesz.
  5. Helyezd a röszti tallérokat 4 tányérra. Kanalazd rájuk a tatárt. Tedd mindegyik tetejére a tojássárgáját.
  6. Nyomj kis pöttyöket a mustáros majonézből a tatárra és köré. Díszítsd metélőhagymával és kerti zsázsával vagy mini bazsalikommal. Reszelj ízlés szerint parmezán sajtot a tetejére.

Tipp: A vegetáriánus változathoz a steaket cseréld sült céklára.