Receptek az Aviko Food Service-től

  • Curry Aviko édesburonya kockákkal

Édesburgonya curry - Aviko Food Service

Édesburgonya curry - Aviko Food Service Elkészítés 1. Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, alacsony hőfokra. 2. Adjuk hozzá a hagymát, és időnként megkeverve dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát, chillit, a fűszereket és egy csipet sót, valamint borsot. 3. Hogy a fűszerek kiadják az ízüket, pároljuk néhány percig. 4. Adjuk hozzá az édesburgonyát, fedjük be a keverékkel és főzzük néhány percig, majd adagoljuk hozzá a paradicsomot, kókusztejet és a gyömbért. 5. Forraljuk fel, majd vegyük vissza, és lassú tűzön főzzük 10 percig. 6. Hozzáadjuk a kaliforniai parikát és tovább főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a spenótot és fonnyasszuk meg. Ízesítsük. 7. Tálaláshoz tegyük a curryt egy tálaló edénybe, és tegyük a rizst mellé. Díszitsük lime-al. 8. Locsoljuk a joghurtot a curry tetejére, és szórjuk rá a koriandert és mandula pelyhet. Jó étvágyat!

Elkészítés

1. Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, alacsony hőfokra.

2. Adjuk hozzá a hagymát, és időnként megkeverve dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát, chillit, a fűszereket és egy csipet sót, valamint borsot.

3. Hogy a fűszerek kiadják az ízüket, pároljuk néhány percig.

4. Adjuk hozzá az édesburgonyát, fedjük be a keverékkel és főzzük néhány percig, majd adagoljuk hozzá a paradicsomot, kókusztejet és a gyömbért.

5. Forraljuk fel, majd vegyük vissza, és lassú tűzön főzzük 10 percig.

6. Hozzáadjuk a kaliforniai parikát és tovább főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a spenótot és fonnyasszuk meg. Ízesítsük.

7. Tálaláshoz tegyük a curryt egy tálaló edénybe, és tegyük a rizst mellé. Díszitsük lime-al.

8. Locsoljuk a joghurtot a curry tetejére, és szórjuk rá a koriandert és mandula pelyhet.

Jó étvágyat!