Receptek

  • Sweet potato curry

Édesburgonya curry

Elkészítés

1. Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, alacsony hőfokra.

2. Adjuk hozzá a hagymát, és időnként megkeverve dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát, chillit, a fűszereket és egy csipet sót, valamint borsot.

3. Hogy a fűszerek kiadják az ízüket, pároljuk néhány percig.

4. Adjuk hozzá az édesburgonyát, fedjük be a keverékkel és főzzük néhány percig, majd adagoljuk hozzá a paradicsomot, kókusztejet és a gyömbért.

5. Forraljuk fel, majd vegyük vissza, és lassú tűzön főzzük 10 percig.

6. Hozzáadjuk a kaliforniai parikát és tovább főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a spenótot és fonnyasszuk meg. Ízesítsük.

7. Tálaláshoz tegyük a curryt egy tálaló edénybe, és tegyük a rizst mellé. Díszitsük lime-al.

8. Locsoljuk a joghurtot a curry tetejére, és szórjuk rá a koriandert és mandula pelyhet.

Jó étvágyat!