edes-es-gyumolcsos

ÉDES ÉS GYÜMÖLCSÖS

HOZZÁVALÓK


AVIKO

8 db Churros spanyol csurgatott fánk

EGYÉB

500 g friss (idény) gyümölcs, például eper, fekete áfonya, málna,(bébi)ananász, kivi és/vagy körte

MÁRTÁSOK

1 adag mangó-lime öntet*
1 adag eper-málna öntet*
1 adag citrom és lime mártogatós*

DUPLA MÁRTOGATÓS

50 g apróra vágott mogyoró
25 g reszelt fehér csokoládé
2 evőkanál (enyhén) pirított* kókuszpehely

edes-es-gyumolcsos

*GYORS MANGÓ-LIME ÖNTET - 4 ADAG

Készítsünk finom pürét 600 g konzerv mangóból konyhai robotgéppel vagy botmixerrel.
Tisztítsunk meg 2 lime-ot, reszeljük le a zöld héjat a gyümölcsről, és facsarjuk ki. Keverjük a lime héját a lime öntetbe, és ízesítsük a levével. Tároljuk az öntetet tiszta üvegben a hűtőszekrényben.

*EPER-MÁLNA ÖNTET - 4 ADAG

Főzzünk 500 gramm apróra vágott epret és/vagy málnát 75 gramm cukorral és 1 citrom levével 5 percig óvatosan, amíg a gyümölcsök megpuhulnak.
Az eper-málnapürét törjük át egy szitán, és hagyjuk az öntetet kihűlni. Tároljuk az öntetet tiszta üvegben a hűtőszekrényben.

*CITROM ÉS LIME MÁRTOGATÓS - 4 ADAG

Hígítsunk fel 400 g citromos túrót 2 lime levével és 2-3 evőkanál vízzel. Tároljuk a mártást tiszta üvegben a hűtőszekrényben.