ÉDES ÉS GYÜMÖLCSÖS
HOZZÁVALÓK
AVIKO
8 db Churros spanyol csurgatott fánk
EGYÉB
500 g friss (idény) gyümölcs, például eper, fekete áfonya, málna,(bébi)ananász, kivi és/vagy körte
MÁRTÁSOK
1 adag mangó-lime öntet*
1 adag eper-málna öntet*
1 adag citrom és lime mártogatós*
DUPLA MÁRTOGATÓS
50 g apróra vágott mogyoró
25 g reszelt fehér csokoládé
2 evőkanál (enyhén) pirított* kókuszpehely
*GYORS MANGÓ-LIME ÖNTET - 4 ADAG
Készítsünk finom pürét 600 g konzerv mangóból konyhai robotgéppel vagy botmixerrel.
Tisztítsunk meg 2 lime-ot, reszeljük le a zöld héjat a gyümölcsről, és facsarjuk ki. Keverjük a lime héját a lime öntetbe, és ízesítsük a levével. Tároljuk az öntetet tiszta üvegben a hűtőszekrényben.
*EPER-MÁLNA ÖNTET - 4 ADAG
Főzzünk 500 gramm apróra vágott epret és/vagy málnát 75 gramm cukorral és 1 citrom levével 5 percig óvatosan, amíg a gyümölcsök megpuhulnak.
Az eper-málnapürét törjük át egy szitán, és hagyjuk az öntetet kihűlni. Tároljuk az öntetet tiszta üvegben a hűtőszekrényben.
*CITROM ÉS LIME MÁRTOGATÓS - 4 ADAG
Hígítsunk fel 400 g citromos túrót 2 lime levével és 2-3 evőkanál vízzel. Tároljuk a mártást tiszta üvegben a hűtőszekrényben.