Édes - csípős burgonya kókuszos garnélarákkal - Aviko Food Service
Édes - csípős burgonya kókuszos garnélarákkal - Aviko Food Service
Elkészítés
A garnélarákot fokhagymából, gyömbérből és repce étolajból kevert pácba tesszük legalább egy órára. A káposztát forró vízben chili hozzáadásával blansírozzuk, ezt követően az összes zöldséget repceolajon pirítsuk meg. Ezt le kell önteni édes chili szósszal. Sóval és zöldcitromlével tetszés szerint ízesítjük, kisebb cikkekre vágott hagymával díszítjük. A burgonyát sütőzacskóban vagy serpenyőben arany színűre sütjük. Ezt követően cukrot és kókuszreszeléket adunk hozzá és kissé karamellizáljuk. Ízlés szerint ízesítjük.
Elkészítési tipp
Ez az étel vegetáriánus változatban is készíthető tofu és kb. 200 gramm kesudió hozzáadásával.
Hozzávalók
-
Friss burgonya 20/30 1,6 kg
- király garnélarák (natúr) 1 kg
- friss, apróra vágott fokhagyma 5 g
- friss, apróra vágott gyömbér 10 g
- repceolaj 20 ml
- káposzta 1 kg
- cukkini 400g
- kockára vágott paprika 300 g
- babcsíra 300 g
- édes chili szósz 400 ml
- húsleves alaplé 400 ml
- zöldcitromlé 20 ml
- apró cikkekre vágott hagyma 200 g
- repceolaj 30 ml
- nádcukor 50 g
- kókuszreszelék 100 g
Elkészítés
A garnélarákot fokhagymából, gyömbérből és repce étolajból
kevert pácba tesszük legalább egy órára. A káposztát forró vízben
chili hozzáadásával blansírozzuk, ezt követően az összes zöldséget
repceolajon pirítsuk meg. Ezt le kell önteni édes chili szósszal.
Sóval és zöldcitromlével tetszés szerint ízesítjük, kisebb cikkekre
vágott hagymával díszítjük. A burgonyát sütőzacskóban vagy
serpenyőben arany színűre sütjük. Ezt követően cukrot és
kókuszreszeléket adunk hozzá és kissé karamellizáljuk. Ízlés
szerint ízesítjük.
Elkészítési tipp
Ez az étel vegetáriánus változatban is készíthető tofu és kb.
200 gramm kesudió hozzáadásával.