Currys csirke satay édesburgonyával - Aviko Food Service
Currys csirke satay édesburgonyával - Aviko Food Service
Elkészítés
1. Forraljunk vizet egy edényben, tegyük bele a rizst és főzzük a csomagoláson található leírásnak megfelelően.
2. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a csirkét és süssük rendszeresen forgatva, míg mindenhol megpirul. Adjuk hozzá a hagymát és kevergetve pirítsuk, míg megpuhul.
3. Keverjük bele a currykrémet és főzzük még egy percig, majd adjuk hozzá a kókusztejet. Forraljuk fel és főzzük lassan 5 percig. Adjuk hozzá az édesburgonya kockákat és a borsót, majd főzzük kb. 2 percig, míg a batáta átforrósodik.
4. Keverjük bele a mogyoróvajat és ízlés szerint fűszerezzük. Tálaljuk a satay-t a rizs mellé, szórjuk meg korianderrel és adjuk mellé a citromgerezdeket.
Hozzávalók
(4 adag)
- 1 evőkanál növényi olaj
- 600g bőr nélküli csirkemell, darabolva
- 1 szeletelt hagyma
- 4 evőkanál Thai currykrém (piros vagy zöld)
- 400ml kókusztej
- 350g darabolt
édesburgonya
- 100g cukorborsó, felezett
- 100g mogyoróvaj
- főtt rizs,
- tépett korianderlevél és zöldcitrom gerezdek a tálaláshoz
Elkészítés
1. Forraljunk vizet egy edényben, tegyük bele a rizst és főzzük
a csomagoláson található leírásnak megfelelően.
2. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a csirkét és
süssük rendszeresen forgatva, míg mindenhol megpirul. Adjuk hozzá a
hagymát és kevergetve pirítsuk, míg megpuhul.
3. Keverjük bele a currykrémet és főzzük még egy percig, majd
adjuk hozzá a kókusztejet. Forraljuk fel és főzzük lassan 5 percig.
Adjuk hozzá az édesburgonya
kockákat és a borsót, majd főzzük kb. 2 percig, míg a batáta
átforrósodik.
4. Keverjük bele a mogyoróvajat és ízlés szerint fűszerezzük.
Tálaljuk a satay-t a rizs mellé, szórjuk meg korianderrel és adjuk
mellé a citromgerezdeket.