CSOKI - és kekszimádók számára
HOZZÁVALÓK
AVIKO
8 db Churros spanyol csurgatott fánk
EGYÉB
4 browniekocka
4 nugátkocka
150 grammnyi csokoládékocka vegyesen pl. ét-, tejcsokoládé, mogyorós csokoládé és/vagy fehércsokoládé
150 grammnyi keksz vegyesen, pl. (mini) amaretti, (mini) csokoládés keksz
és cantuccini
SZÓSZOK
1 adag (házi) forrócsokoládé szósz*
50 ml mokkaszósz
50 ml vajkaramellás vagy tejkaramellás szósz
DUPLA MÁRTOGATÓS
2 evőkanál magvas nugát
1 evőkanál cukorkonfetti
*CSOKOLÁDÉSZÓSZ (HÁZI) - 4 ADAG
Melegítsünk fel 400 ml dobozos habtejszínt 300 g durvára darabolt étcsokoládéval egy serpenyőben.
Olvasszuk fel a csokoládét a felmelegített tejszínben alacsony hőfokon, és keverjük össze, hogy csomómentes csokoládészószt kapjunk. Tartsuk melegen a szószt lassú tűzön, vagy tálaláskor óvatosan melegítsük fel; ha a szósz túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis habtejszínt.