chicken_lollipop

Csirkecomb dobverő

Hozzávalók

  • 600 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
  • 4 csirkecomb
  • 1 hagyma
  • 300 g (erdei) gomba
  • Olívaolaj a sütéshez
  • 4 fürjtojás
  • Pankómorzsa
  • 150 ml tej
  • 50 g vaj
  • 3 teáskanál finomra vágott metélőhagyma
  • 2 teáskanál finomra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál kerti zsázsa
aviko_hazias_burgonyapure_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek

Elkészítés

Elkészítési idő: 30 perc

  1. Távolítsd el a csirkecombok csontját és bőrét. Tedd félre a csontot. Grillezd meg a csirkehúst grillrácson vagy grillserpenyőben 10-15 percig, hogy aranybarna színt kapjon és teljesen átsüljön. Két villával szedd szálaira a húst, vagy daráld le turmixgépben. Hagyd kihűlni.
  2. Aprítsd fel a hagymát. Tisztítsd meg a gombát, és vágd apróra. Egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat. Párold a hagymát 1 percig. Add hozzá a gombát, és süsd 2 percig, amíg megpuhul és teljesen megfő. Tedd félre.
  3. Keverd össze a csirkehúst a fürjtojásokkal és annyi pankómorzsával, hogy szilárd masszát kapj. Ízesítsd sóval és borssal. Formázz 4 golyót nedves kézzel. Szúrd bele a csontot.
  4. Pirítsd meg a csirkebőrt grillrácson vagy száraz serpenyőben, amíg aranybarna és ropogós lesz.
  5. Add a krumplipürét a gombás keverékhez, és készítsd el a csomagoláson található javaslat szerint. Keverd hozzá a tejet és a vajat az extra krémes állagért. Ízesítsd metélőhagymával, sóval és borssal.
  6. Közben hevíts fel bőséges olívaolajat egy serpenyőben. Süsd a csirkecomb dobverőket 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Csepegtesd le jól.
  7. Kanalazd a pürét 4 tányérra. Helyezd rá a dobverőket, és díszítsd a ropogós csirkebőrrel, petrezselyemmel és kerti zsázsával.

Tipp: Süss egy kis plusz gombát, és használd díszítésként.