
Csirkecomb dobverő
Hozzávalók
- 600 g Aviko Super Mash Homemade Házias burgonyapüré
- 4 csirkecomb
- 1 hagyma
- 300 g (erdei) gomba
- Olívaolaj a sütéshez
- 4 fürjtojás
- Pankómorzsa
- 150 ml tej
- 50 g vaj
- 3 teáskanál finomra vágott metélőhagyma
- 2 teáskanál finomra vágott petrezselyem
- 1 teáskanál kerti zsázsa
A receptben felhasznált Aviko termékek
Elkészítés
Elkészítési idő: 30 perc
- Távolítsd el a csirkecombok csontját és bőrét. Tedd félre a csontot. Grillezd meg a csirkehúst grillrácson vagy grillserpenyőben 10-15 percig, hogy aranybarna színt kapjon és teljesen átsüljön. Két villával szedd szálaira a húst, vagy daráld le turmixgépben. Hagyd kihűlni.
- Aprítsd fel a hagymát. Tisztítsd meg a gombát, és vágd apróra. Egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat. Párold a hagymát 1 percig. Add hozzá a gombát, és süsd 2 percig, amíg megpuhul és teljesen megfő. Tedd félre.
- Keverd össze a csirkehúst a fürjtojásokkal és annyi pankómorzsával, hogy szilárd masszát kapj. Ízesítsd sóval és borssal. Formázz 4 golyót nedves kézzel. Szúrd bele a csontot.
- Pirítsd meg a csirkebőrt grillrácson vagy száraz serpenyőben, amíg aranybarna és ropogós lesz.
- Add a krumplipürét a gombás keverékhez, és készítsd el a csomagoláson található javaslat szerint. Keverd hozzá a tejet és a vajat az extra krémes állagért. Ízesítsd metélőhagymával, sóval és borssal.
- Közben hevíts fel bőséges olívaolajat egy serpenyőben. Süsd a csirkecomb dobverőket 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Csepegtesd le jól.
- Kanalazd a pürét 4 tányérra. Helyezd rá a dobverőket, és díszítsd a ropogós csirkebőrrel, petrezselyemmel és kerti zsázsával.
Tipp: Süss egy kis plusz gombát, és használd díszítésként.