
Citrusos Churros
Hozzávalók
- 1 Aviko Churros XXL
- 1 grapefruit
- 1 narancs
- 1 mandarin
- 50 g áfonya
- Pác (100 g cukor / 100 ml gyümölcslé a fent említett citrusfélékből / 100 ml cava/fehérbor)
- Narancsos sorbet / aszalt narancsos sorbet alap / fehér csokoládé mousse

Elkészítés
- Vágjuk fel a citrusokat gerezdekre.
- A maradékot facsarjuk ki, a levét a páchoz fogjuk majd felhasználni.
- Karamellizáljuk a cukrot, majd öntsük fel a citruslével és 100 ml borral vagy cavával (spanyol pezsgővel). Redukáljuk az egészet az eredeti mennyiség egyharmadára.
- Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd pácoljuk benne a gyümölcsöket legalább 1 órán keresztül.
- Készítsük el a churrost a csomagoláson található javaslat szerint és tálaljuk a gyümölcsökkel.
- Formázzunk egy szép tojásformát a sorbetből, és rakjuk a tányérra.
- Díszítsük félbevágott áfonyákkal.