citrusos-churros

Citrusos Churros

Hozzávalók 

  • 1 Aviko Churros XXL
  • 1 grapefruit
  • 1 narancs
  • 1 mandarin
  • 50 g áfonya
  • Pác (100 g cukor / 100 ml gyümölcslé a fent említett citrusfélékből / 100 ml cava/fehérbor)
  • Narancsos sorbet / aszalt narancsos sorbet alap / fehér csokoládé mousse
citrusos-churros

Elkészítés 

  1. Vágjuk fel a citrusokat gerezdekre.
  2. A maradékot facsarjuk ki, a levét a páchoz fogjuk majd felhasználni.
  3. Karamellizáljuk a cukrot, majd öntsük fel a citruslével és 100 ml borral vagy cavával (spanyol pezsgővel). Redukáljuk az egészet az eredeti mennyiség egyharmadára.
  4. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd pácoljuk benne a gyümölcsöket legalább 1 órán keresztül.
  5. Készítsük el a churrost a csomagoláson található javaslat szerint és tálaljuk a gyümölcsökkel.
  6. Formázzunk egy szép tojásformát a sorbetből, és rakjuk a tányérra.
  7. Díszítsük félbevágott áfonyákkal.
Aviko xxl_churros_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek